Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

RockMelt: Web browser από το συνιδρυτή της πάλαι ποτέ πρωτοπόρου Netscape

Από την kathimerini

Το όνομα αυτού, RockMelt: πρόκειται για έναν νέο Web browser, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική δικτύωση, ένας εκ των συντελεστών του οποίου είναι ο Μαρκ Άντρισεν, συνιδρυτής του πάλαι ποτέ πρωτοπόρου του χώρου, Netscape.

Προς το παρόν, είναι διαθέσιμη μόνο η beta (δοκιμαστική) έκδοσή του, η οποία φιλοδοξεί να κάνει αίσθηση στον, πλέον αρκετά «συνωστισμένο» χώρο των web browsers, όπου κυριαρχούν μεγάλα ονόματα, όπως o Internet Explorer της Microsoft (παλιά «Νέμεση» της Netscape), ο Mozilla Firefox, ο Safari της Apple και ο Chrome της Google.

Ο RockMelt υποστηρίζεται, εκτός του Άντρισεν, και από άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου του Ίντερνετ, όπως...ο Μπιλ Κάμπελ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Intuit, και ο Ρον Κόνγουεϊ, στις επενδύσεις του οποίου συμπεριλαμβάνονται οι Google, Facebook και Twitter.

«Ο RockMelt επιτρέπει την αλληλεπίδραση με φίλους στο Facebook, το Twitter και άλλα sites από οπουδήποτε και αν βρίσκεστε στο Web» αναφέρεται σε ανακοίνωση, όπου συμπληρώνεται πως «ο RockMelt ενσωματώνει τις επαφές του Facebook άμεσα στον browser, οπότε έχετε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα συνομιλίας, διαμοιρασμού βίντεο κ.α από παντού».

«Οι σημερινοί χρήστες του Ίντερνετ θέλουν έναν browser ο οποίος κάνει περισσότερα από απλές περιηγήσεις…ο RockMelt βοηθά τον χρήστη να κάνει όσα θέλει να κάνει κάθε μέρα: να κρατά επαφή με τους φίλους του, να μοιράζεται αρχεία, να κάνει αναζητήσεις και να λαμβάνει τακτικά updates» είπε ο Έρικ Βίσρια, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της RockMelt.

Όσον αφορά τον Άντρισεν, ο ίδιος κάνει λόγο για κάτι «πολύ μεγάλο».

«Έχουν διαμορφώσει τον browser βάσει των μεταβολών στη συμπεριφορά των χρηστών του Ίντερνετ, που θα αλλάξουν το πρόσωπο του Web εντός της επόμενης δεκαετίας…ο RockMelt είναι η πιο φρέσκια, καινοτόμα προσέγγιση του browsing από την εμφάνιση των browsers», είπε σχετικά ο άνθρωπος ο οποίος δημιούργησε τη Netscape το 1994 και την πούλησε στην AOL μετά από τέσσερα χρόνια.

O RockMelt, ο οποίος λειτουργεί τόσο σε υπολογιστές Macintosh όσο και με Windows, έχει ως βάση το Chromium- το open source project πίσω από τον Chrome της Google.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου