Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

"Καταιγίδα" συνενώσεων πανεπιστημίων, νοσοκομείων, συγκοινωνιακών φορέων και κατασκευαστικών του δημοσίου...

Η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου είναι η πρώτη προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου. Οι υπουργοί έλαβαν χθες νέα εντολή να στείλουν άμεσα στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης τις προτάσεις τους για συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών.




«Αποστολέας» ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που ενδιαφέρεται να παρουσιάσει έργο στους εταίρους μας και στους πολίτες. Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς:



•Θα γίνει χωροταξική και θεματική ανακατανομής των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Η λογική κάθε χωριό και ΤΕΙ κάθε πόλη και ΑΕΙ περνά στο παρελθόν.

•Θα υπάρξουν συγχωνεύσεις μεγάλων και μικρών νοσοκομείων στις μεγάλες πόλεις.

•Θα ενοποιηθούν όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Αθήνας.

•Θα συγχωνευθούν όλες οι κατασκευαστικές του δημοσίου.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης ή επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων.



Άλλωστε, Κυριακή συνεδρίασε και το υπουργικό συμβούλιο που έλαβε την απόφαση για τα τελευταία επώδυνα μέτρα.



Το μέτρο εξετάζεται με τη λογική της τόνωσης της αγοράς και της απασχόλησης. Ο Γ. Παπανδρέου έχει δώσει εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων. Η πρώτη λίστα περιλαμβάνει τα εξής:



•ΤΑΧΙ.

•Φορτηγά, βυτιοφόρα κτλ.

•Φαρμακεία.

•Συμβολαιογράφοι.

Στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι να υπάρξει εξορθολογισμός του κόστους του δημοσίου και βασικών υπηρεσιών που χρησιμοποιούν οι πολίτες.



Ο Θ. Πάγκαλος έχει αναλάβει τον συντονισμό του όλου έργου και για αυτό θα συγκαλέσει τις ερχόμενες ημέρες σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιμελείται με του μητρώου των δημοσίων υπηρεσιών και της καταγραφής των υπαλλήλων τους, ώστε με αφορμή τον «Καλλικράτη» να λάβει χώρα η μεγαλύτερη εσωτερική μετανάστευση από τις δεκαετίες του 50’ και του 60’ που οι κάτοικοι της επαρχίας άρχισαν να συρρέουν στην πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα.



Σε πρώτη φάση οι μετατάξεις θα είναι εθελοντικές και ακολούθως υποχρεωτικές με βάση τις ανάγκες των οργανισμών που θα προκύψουν. Οι συμβασιούχοι θα απολυθούν, εκτός από όσους μπορέσουν να αποκτήσουν θετική εισήγηση από τις υπηρεσίες τους για το έργο που επιτελούν.

 
 
 
πηγή:ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου