Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

2η ανακοίνωση συνέλευσης κατάληψης σχολής δημοσιογραφίας Θεσσαλονίκης

Κατάληψη σχολής δημοσιογραφίας Σαλονίκη
Το βράδυ της Πέμπτης 15/04 αποφασίσαμε να καταλάβουμε το κτήριο της σχολής δημοσιογραφίας, επιλογή πλήρως στοχευμένη αν αναλογιστεί κανείς το ρόλο που διαδραματίζουν τα ΜΜΕ μέσα στην κοινωνία αλλά και το παιχνίδι που έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες εις βάρος των 6 αγωνιστών,πρακτική γνωστή από τα παλιά(υπόθεση 17Ν,Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς κ.α.) η οποία επανέρχεται με τον μανδύα της εξιχνίασης του Ε.Α. Για ακόμη μία φορά οι γνωστοί τηλεχαφιέδες, πιστοί στο έργο τους διασύρουν συντρόφους παρουσιάζοντάς τους στα παράθυρα ως άτομα χωρίς πολιτική αντίληψη και συνείδηση. Τα τρομοσενάρια δίνουν και παίρνουν και οι αγωνιστές μετατρέπονται σε μανιακούς πιστολέρος, φετιχιστές της βίας , άτομα χαμηλού νοητικού επιπέδου, δολοφόνους μεταναστών. Οι φωτογραφίες τους κυκλοφορούν σε τηλεοπτικά δελτία και blogs ,τα σπίτια τους βαφτίζονται γιάφκες και οι κοινωνικές τους σχέσεις ποινικοποιούνται. Δεν προκαλούν εντύπωση η στάση και τα λεγόμενα των τηλεμαϊντανών καθώς απλά επιβεβαιώνουν την ίδια τους την φύση,που δεν είναι άλλη από την χειραγώγηση του κόσμου και την δημιουργία της δικής τους αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε αμέτοχοι μπροστά στο όργιο παραπληροφόρησης εις βάρος των συντρόφων μας. Όσο προσπαθούν να αποϊδεολογικοποιήσουν πράξεις πολιτικής βίας και να διαστρεβλώσουν την στάση και τον λόγο των ριζοσπαστικών κομματιών αυτής της κοινωνίας θα μας βρίσκουν απέναντί τους .Όσο ο άνθρωπος που ορθώνει το ανάστημά του, την αξιοπρέπειά του και την πολιτική επιλογή του να επιτεθεί στην καπιταλιστική πραγματικότητα βαφτίζεται τρομοκράτης, τόσο θα τους χτυπάμε με κάθε τρόπο και μέσο. Γιατί για εμάς ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος και η εξουσία. Αυτοί που εγκαθιδρύουν στρατούς κατοχής στα πάρκα και στις πλατείες, που δολοφονούν μετανάστες είτε με βόμβες στα Πατήσια, είτε δια χειρός των γουρουνιών στα τμήματα και στα σύνορα, που πλιατσικολογούν εις βάρος των καταπιεσμένων, που χτυπούν και απομονώνουν όποιον αντιστέκεται, που φυλακίζουν αγωνιστές (εκδικητικά πολλές φορές), διαχέοντας το δόγμα της ασφάλειας και της τάξης.

Ενάντια στο σχέδιο καταστολής από την μεριά του κράτους, το οποίο δεν είναι τυχαίο ότι εξελίσσεται σε περίοδο κρίσης και το οποίο εμφανίζεται σε όλο το φάσμα της καθημερινότητας των αντιστεκόμενων κομματιών, εμείς δεν έχουνε να προτάξουμε τίποτα άλλο πέρα από την ολική καταστροφή της δημοκρατίας.

ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΟΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Σήμερα ομάδα 60 συντρόφων που κατευθυνόταν στην προσυγκέντρωση της σημερινής πορείας, γράφοντας με σπρέι σχετικά με τα κατασταλτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και την τρομολαγνεία των ΜΜΕ,δέχτηκε επίθεση από μπάτσους της ομάδας ζήτα. Ακολούθησε σύγκρουση μετά την άρνηση να δοθούν ταυτότητες. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν τελικά 3 σύντροφοι.



Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 15/04 στην Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο


Αλληλεγγύη στους 6 κατηγορούμενους για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”


Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται μέσα και έξω από τις φυλακές




ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 16/04 10:30

KAΙ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Ε.Α. ΣΤΙΣ 17/04 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 /04 ΣΤΙΣ 17:00







Συνέλευση κατάληψης σχολής Δημοσιογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου