Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα, το Καράβι για τη Γάζα αράζει (για λίγο) στη Λάρισα

Παρουσίαση της αποστολής τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 20.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας

Η πρωτοβουλία «Ένα Καράβι για τη Γάζα» (www.shiptogaza.gr) συγκροτήθηκε για τη συνδιοργάνωση και συμμετοχή σε μια νέα, ευρύτερη, ριζικά αναβαθμισμένη, διεθνή αποστολή που συντονίζεται από το Free Gaza Movement και που μετά από 2.5 χρόνια επιχειρεί ξανά να σπάσει το θαλάσσιο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια και εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τον παλαιστινιακό λαό
Η νέα αυτή διεθνής αποστολή με οκτώ τουλάχιστον πλοία, τρία από τα οποία είναι φορτηγά, με 500 περίπου επιβάτες από περισσότερες από 20 χώρες, 5.000 τόνους φορτίου, στο οποίο περιλαμβάνεται τσιμέντο και άλλα οικοδομικά υλικά, προκατασκευασμένες κατοικίες, ιατρικοφαρμακευτικός εξοπλισμός, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό, θα ξεκινήσει από διαφορετικά ευρωπαϊκά λιμάνια, υπολογίζεται δε να φτάσει στο λιμάνι της Γάζας και να παραδώσει την ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό μετά τα μέσα Μαΐου.
Στόχος είναι το ελληνικό τμήμα της διεθνούς αυτής αποστολής να συμμετέχει με ένα τουλάχιστον πλοίο, κατάλληλο για μεταφορά ανθρώπων και –κυρίως- υλικών. Το πλοίο αυτό, για την απόκτηση του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει οικονομική καμπάνια, δεν θα ανήκει σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά σε εταιρικό νομικό πρόσωπο συμμετοχικού χαρακτήρα και μετά το τέλος της αποστολής προορίζεται να αποδοθεί στον Παλαιστινιακό λαό για τη δρομολόγηση μιας μόνιμης γραμμής θαλάσσιας επικοινωνίας της Λωρίδας της Γάζας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, για τη διεύρυνση της ηθικής αλλά και υλικής στήριξης του εγχειρήματος, κυρίως όμως της αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, με τη βοήθεια, τη δημόσια στήριξη και ενεργή συμμετοχή, έως τώρα, των Δήμαρχων Τυρνάβου Χ. Κιτσίδη, Νίκαιας Ρ. Κομήτσα, Νέσωνος Ν. Γερογιάννη , Μελιβοίας Α. Γκουντάρα, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνη, των Προέδρων του ΤΕΕ Κ & Δ. Θεσσαλίας Κ. Διαμάντου, Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Γελαλή, του Συλλόγου Καθηγητών ΤΕΙ Λάρισας Γ. Σούλτη, των Δημοτικών παρατάξεων του Δ. Λάρισας «Λαρισαίων πόλις» και «Ενωτική πρωτοβουλία για τη Λάρισα και την Αυτοδιοίκηση» που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο δημόσιο κάλεσμα που απευθύναμε, προχωρούμε σε διοργάνωση ανοιχτής δημόσιας εκδήλωσης τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 20.30μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (πλατεία Ταχυδρομείου).
Στην εκδήλωση αυτή θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γάζα Ερχόμαστε» των Γ. Αυγερόπουλου και Γ. Καρυπίδη, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο φετινό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και καταγράφει το ιστορικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι 44 ακτιβιστών απ’ όλο τον κόσμο που τον Αύγουστο του 2008, με δύο μικρά ελληνικά ψαροκάικα, έσπασαν για πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια, τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και απέδειξαν ότι «συχνά η ιστορία γράφεται από αυτούς που οι σοφοί και οι συνετοί της μοιρολατρίας ονομάζουν εξωπραγματικούς».
Μετά την προβολή θα γίνει παρουσίαση της νέας διεθνούς αποστολής και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιθυμητή είναι η οικονομική στήριξη της αποστολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου