Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Οικοσκόπιο - Διαδικτυακός ψηφιακός χάρτης περιβαλλοντικών πληροφοριών

Αγαπητοί φίλοι,




Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τη λειτουργία μίας σύγχρονης διαδικτυακής βάσης δεδομένων, του Οικοσκοπίου (www.oikoskopio.gr). Το WWF Ελλάς, στα πλαίσια του προγράμματος «Το Μέλλον των Δασών», σχεδίασε και ανέπτυξε αυτή τη χαρτογραφική εφαρμογή, με στόχο την οργάνωση και συγκέντρωση της διαθέσιμης πληροφορίας που αφορά στην προστασία και διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε έναν «περιβαλλοντικό χάρτη» της Ελλάδας, παρέχοντας τόσο τη δυνατότητα προβολής όσο και αναζήτησης περιβαλλοντικών δεδομένων. Μέσω των απλών εργαλείων της ιστοσελίδας, μπορεί να συνδυαστεί η απεικόνιση τοπογραφικών, περιβαλλοντικών και υδρογραφικών στοιχείων. Το Οικοσκόπιο θα εμπλουτίζεται τακτικά, καθώς θα συλλέγονται ενημερωμένα ή/και νέα δεδομένα.



Παράλληλα θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην ποιοτική αξιολόγηση του Οικοσκοπίου, προκειμένου να μας βοηθήσετε να βελτιώσουμε τη χρηστικότητα του και να εμπλουτίσουμε το περιεχόμενό του, συμπληρώνοντας ανώνυμα, εφόσον το επιθυμείτε, τη φόρμα αξιολόγησης που θα βρείτε στη διεύθυνση http://www.surveymonkey.com/s/PK6W8HZ. Η διαδικασία αξιολόγησης θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010. Οι απαντήσεις και οι ιδέες σας θα είναι εξαιρετικά χρήσιμες προκειμένου το Οικοσκόπιο να γίνει πιο λειτουργικό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό.



Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση στο oikoskopio@wwf.gr



Με εκτίμηση,

Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης WWF Ελλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου