Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ"

Oι εξουσιαστές είναι οι μόνοι τρομοκράτες!

Λίγο πριν τις εκλογές είχαμε την δήθεν εξάρθρωση της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Λίγο πριν την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας στο σχέδιο "στήριξης" (αφαίμαξης) από τους τοκογλύφους της ευρωζώνης και του ΔΝΤ, το Σάββατο 10 Απριλίου, πραγματοποιούνται συλλήψεις, με γελοία και κατασκευασμένα στοιχεία [2]. Με επικοινωνιακά παιχνίδια και μιλώντας κυριολεκτικά μέσα από τα "δελτία των 8" η κρατική εξουσία σε πλήρη εναρμόνιση με την εξουσία του τύπου (ηλεκτρονικού ή μη), προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα: τα επιπλέον μέτρα, την όξυνση των συνθηκών εκμετάλλευσης και τη λεηλασία των ζωών μας. Εχουν τοποθετήσει την κοινωνία σε δοκιμαστικό σωλήνα, ενός διεθνούς πειράματος, που στόχο έχει να ζυγίσει τα αντανακλαστικά, τα όρια και την πειθαρχία της.
Τόσο ο χρόνος που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, όσο και ο τρόπος κάλυψης από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (ΜΜΕ), είναι δηλωτικά των προθέσεων και των στόχων τους.
Η ωμή καταστολή, η παγίδευση ατόμων στο λαβύρινθο της δικαστικής εξουσίας για κατοχή ρολογιών, πολιτικών κειμένων ακόμα και για οικογενειακά κειμήλια [2], η στοχοποίηση ενός ολόκληρου κοινωνικού ρεύματος που επιμένει να αντιστέκεται και να επιτίθεται, η προώθηση σε θεαματικό επίπεδο του αντιεξουσιαστή ως μια εγκληματική φιγούρα, η διαπόμπευση ανθρώπων και η περιφορά της εικόνας τους στα ΜΜΕ, η δημοσίευση ονομάτων ακόμα και ανθρώπων που δεν είχαν συλληφθεί, η παραμόρφωση της πραγματικότητας από τους δημοσιογράφους.... Όλα αυτά (ανάμεσα σε άλλα πολλά) δεν χρησιμεύουν παρά στη προσπάθεια της κυριαρχίας να απενεργοποιήσει τα πιο νευρώδη κομμάτια του κοινωνικού σώματος για να προλάβει τα χειρότερα (για αυτούς) που έπονται. Με τον τρόπο αυτό αποπροσανατολίζουν από τη ζοφερή πραγματικότητα όλων των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων σπέρνοντας καπνό και ομίχλη. Είναι προφανές ότι τα πραγματικά «συγκοινωνούντα δοχεία» δεν είναι παρά το Κράτος, τα ΜΜΕ και η Οικονομική Ολιγαρχία που κινεί παρασκηνιακά τα νήματα.

- Απο την πρώτη στιγμή, ομάδες αλληλέγγυων και συντρόφων προχωρούν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου [2
en] .

- Στα σπίτια όπου η "τρομοκρατική" με την συνοδεία δικαστικών σπεύδουν προσπαθώντας να συμπληρώσουν τα προσχεδιασμένα κατηγορητήριά τους, ομάδες αλληλέγγυων συγκεντρώνονται για να εκφράσουν την στήριξη τους στα Πετράλωνα, στην Κυψέλη και στα Εξάρχεια.

- Αλληλέγγυοι επιτίθονται στους "δημοσιογράφους" στην Νέα Ιωνία οι οποίοι δίνοντας πραγματικό ρεσιτάλ παραπληροφόρησης δεν σταματούν να εφευρίσκουν γιάφκες, πάντα όμως χωρίς οπλισμό !

Την Δευτέρα 12 Απρίλη πραγματοποιείται συγκέντρωση [2] στα δικαστήρια από αλληλέγγυους-ες. Μετά από συγκρούσεις που έγιναν συνελήφθησαν 2 άτομα και παραπέμπονται με 4 πλημελλήματα.

πηγή: indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου