Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον τελικό του κυπέλλου

Υπο «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας θα διεξαχθεί μεθαύριο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη στο Ολυμπιακό Στάδιο ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία της ΕΛ. ΑΣ και στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης για την ομαλή μετακίνηση των οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα θα διατεθούν περισσότεροι απο 1.300 αστυνομικοί. Η αντίστροφη μέτρηση για την κινητοποίηση της Αστυνομίας ξεκινά απο αύριο στις 14.00 οπότε η ΕΛ.ΑΣ. θα παραλάβει την εγκατάσταση του ΟΑΚΑ. Αρχικά θα ελεγχθεί εξονυχιστικά ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου, εντός και εκτός γηπέδου, και στη συνέχεια αφού γίνει το «σκούπισμα και το καθάρισμα» η εγκατάσταση θα «κλειδωθεί» και θα φυλάσσεται απο αστυνομικούς προκειμένου να μην επιχειρήσουν κάποιοι κατά τη διάρκεια της νύχτας να «περάσουν» κροτίδες ή άλλα αντικείμενα.



Τις πρώτες πρωινές ώρες αστυνομικοί των ΜΑΤ και περιπολικά θα συνοδεύουν τα πούλμαν που θα ταξιδέψουν απο τη βόρεια Ελλάδα. Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν αστυνομικοί της Τροχαίας για να διευκολύνουν την μετακίνηση. Παράλληλα έχει αποφασιστεί τα λεωφορεία να σταθμεύσουν σε συγκεκριμένα εστιατόρια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όπου θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση με οπαδούς άλλων ομάδων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ «σε νοητή ευθεία γραμμή το κομβόι των πούλμαν με δεδομένο ότι το κάθε όχημα θα έχει την επιτρεπόμενη απόσταση ασφαλείας των 60 μέτρων θα έχει μήκος περίπου 13 χιλιομέτρων».



Ακόμη μόλις τα πούλμαν φτάσουν στα διόδια Αφιδνών θα ακινητοποιηθούν απο τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια θα γίνει ενδελεχής έλεγχος σε άτομα για να διαπιστωθεί εάν έχουν όλοι εισιτήρια για τον αγώνα και χώρο αποσκευών για να εντοπιστούν τυχόν αντικείμενα που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για επεισόδια ή ναρκωτικά. Εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος αστυνομικοί θα συνοδεύουν «ομάδες» των 20 ή 25 πούλμαν προς το Ολυμπιακό Στάδιο. Τα οχήματα θα σταθμεύουν σε ειδικά διαμορφωμένο περιφραγμένο χώρο της αθλητικής εγκατάστασης προς την πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας και απο εκεί πεζή οι οπαδοί θα πηγαίνουν στις κερκίδες.



Είναι χαρακτηριστικό ότι για λόγους ασφαλείας τα εισιτήρια των οπαδών του Παναθηναϊκού θα έχουν πράσινο χρώμα και του Αρη κίτρινο χρώμα για να ξεχωρίζουν. Οπως έχει αποφασιστεί οι οπαδοί του Άρη θα μπουν στο ΟΑΚΑ απο την πλευρά της λεωφόρου Κηφισίας, της οδού Αρτέμιδος και του μαιευτηρίου «Ιασώ» και του Παναθηναϊκού απο την πλευρά της λεωφόρου Κύμης και του σταθμού του Ηλεκτρικού «Ειρήνη». Οι αστυνομικοί ζητούν απο τους οπαδούς των δυο ομάδων να κινηθούν μόνο προς την πλευρά της θύρας που αναγράφεται στο εισιτήριο τους. Παράλληλα θα δημιουργηθούν περιμετρικά του Ολυμπιακού Σταδίου τρεις ζώνες ελέγχου. Η πρώτη θα είναι στην εξωτερική περίφραξη της αθλητικής εγκατάστασης, η δεύτερη στην περίφραξη του γηπέδου ποδοσφαίρου και η τρίτη έξω απο την είσοδο των θυρών.



Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συστήνουν στους οπαδούς να μεταβούν στο ΟΑΚΑ με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και όχι με τα αυτοκίνητα ή τις μοτοσικλέτες τους καθώς οι χώροι στάθμευσης της αθλητικής εγκατάστασης θα παραμείνουν κλειστοί.



πηγή: tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου