Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Tα νέα του ποδοσφαιρικού 'Αρη

«Όποιος χαλαρώσει θα μείνει έξω»


Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μίλησε για όλα τα θέματα του Άρη, τονίζοντας πως έχει ήδη αρχίσει ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς.
Συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης παρέθεσε  ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια του Άρη, για την πρόταση που του έγινε από την Μπόκα Τζούνιορς, την προετοιμασία των «κίτρινων», ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα στους ποδοσφαιριστές εν όψει του τελικού Κυπέλλου.Αρχικά, ο Κούπερ μίλησε για το διάστημα των διακοπών του Πάσχα και για την δουλειά που έγινε στην προπόνηση, λέγοντας:
  
«Μας έλειψε ο ανταγωνισμός. Εκμεταλλευτήκαμε την διακοπή του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε σε διάφορους τομείς. Θέλαμε να βελτιώσουμε την ενδυνάμωση ορισμένων ποδοσφαιριστών. Κάναμε μια μίνι προετοιμασία που θα μας βοηθήσει, όχι στην φυσική αλλά και στην ψυχική δύναμη. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που ανταποκρίθηκαν τα παιδιά. Πλέον, έχουμε δύο δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Η νίκη πάντα κάνει καλό. Πόσο μάλλον τώρα, όταν κάθε βαθμός ψαλιδίζει τις διαφορές που έχουμε με τους υπόλοιπους των πλέι-οφ. Δημιουργεί ένα καλό κλίμα. Διαφοροποιεί την ψυχολογία της. Από εκεί και πέρα, θα μπούμε στα πλέι-οφ με διαφορετική ψυχολογία. Θα μας βοηθήσει στην ενότητα στα αποδυτήρια αλλά και με τον κόσμο. Έχουμε τρία παιχνίδια μέχρι αυτήν την διαδικασία και θέλουμε να κάνουμε το απόλυτο και μαζί με την κατάκτηση του κυπέλλου, να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε. Θα έχουμε κάνει το καλύτερο σερί για να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους αγώνες. Με αυτούς τους στόχους έχουμε προετοιμαστεί. Σημαντική λέξη στο ποδόσφαιρο είναι η νίκη. Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με έναν αντίπαλο που βρίσκεται σε δύσκολη θέση και θέλει βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Έχει υψηλό κίνητρο. Εμείς πρέπει να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι». 

Στην συνέχεια, ο Αργεντινός, ρωτήθηκε για το αν οι παίκτες του έχουν στο μυαλό τους τον τελικό, απαντώντας: 


«Είναι δύσκολο να μην το σκέφτονται. Και να θέλαμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας, δεν είναι εύκολο. Όλα τα σχόλια που ακούμε στον δρόμο είναι για αυτό το παιχνίδι. Είναι μέρος της συγκέντρωσης που πρέπει να κρατήσουμε για τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος. Συν τοις άλλης, η ομάδα μου προσπάθησε να αποκτήσει μια ταυτότητα. Αυτήν πρέπει να κρατήσει και στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή θεωρώ πως έχουμε εξυπνάδα για να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι που έχουμε να δώσουμε απέναντι στον Παναθηναϊκό. Όμως, επιβάλλεται να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Βέβαια, δεν υπάρχει κάποιο χάπι ή φάρμακο για να το πάρουμε και να μην σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον αγώνα. Ακόμα και για μένα είναι δύσκολο, πόσο μάλλον για τους παίκτες. Ο κόσμος στον δρόμο μας μιλάει συνέχεια για το κύπελλο. Επί της ουσίας, είναι δύσκολο να μείνουμε μόνο στο πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα, για να φτάσουμε σε καλή κατάσταση πρέπει να έχουμε κρατήσει μια ένταση στο παιχνίδι μας. Πρέπει να φτάσουμε στον τελικό με ένταση. Συν το γεγονός πως η ομάδα μου έχει την δυνατότητα να ηρεμήσει από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Στις προπονήσεις που κάναμε είχαμε στόχο πώς να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να κρατήσουμε κατάλληλο ρυθμό για να φτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο στον τελικό. Δεν έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε. Όποιος χαλαρώσει θα μείνει εκτός τελικού. Αυτό που ζητάω από τους ποδοσφαιριστές μου, είναι να έχουμε μια κοινή γραμμή σε όλα τα μέτωπα. Άλλωστε μένει ενάμισι μήνας και μετά όλα τελειώνουν». 


Ερωτηθείς για την πρόταση που του έγινε από την Μπόκα Τζούνιορς, ο Κούπερ, δήλωσε: 


«Μου έγινα μια πρόταση αλλά ενημέρωσα την Μπόκα ότι έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Άρη. Άρα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φύγω».



Αναφορικά με το μέρος που θα κάνει ο Άρης την προετοιμασία του, σχολίασε: «Μέχρι στιγμής έχουμε δει δύο-τρία μέρη. Έχουμε καταλήξει κάπου. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες μέχρι να καταλήξουμε οριστικά. Πρέπει να δούμε, πότε θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη αλλά και πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα».



Για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που εκπνέουν, τόνισε: «Έχουμε στόχο να ανανεώσουμε κάποια συμβόλαια. Πρέπει αυτά τα μέτωπα να κλείσουν πριν τελειώσει το πρωτάθλημα. Ίσως, μετά τον τελικό να υπάρξουν εξελίξεις. Όμως, τώρα δεν είναι από τα πρωταρχικά θέματα που συζητάμε».



Για το αν ο Άρης αποτελεί μια μικρογραφία της Μπαρτσελόνα, είπε: «Σαν φιλοσοφία σίγουρα και μπορούμε να το πούμε. Όμως, μην ξεχνάμε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο και η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή, έχει την καλύτερη φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού. Η φιλοσοφία που έχει αυτή η ομάδα είναι η αγαπημένη μου. Μέσα σε πέντε με έξι δευτερόλεπτα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρία για γκολ».



Τέλος, μίλησε και για το «El clasico» της Ισπανίας ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, λέγοντας: «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι κλασικό ντέρμπι της Ισπανίας. Οι ομάδες πάνε διαβασμένες σε αυτούς τους αγώνες. Πιστεύω ότι δεν θα κρίνει το πρωτάθλημα αλλά η ομάδα που θα κερδίσει θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για να το κατακτήσει. Υπάρχει μεγάλη ποιότητα από τις δύο ομάδες. Δεν μπορώ να ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για κάποια από τις δύο. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα δούμε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Μέσα ο Γκιάρο, έξω ο Ντέιλι

Μετά την πρωινή προπόνηση ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την αποστολή του Άρη για την αυριανή αναμέτρηση στην Τρίπολη με τον Αστέρα

Ο Ρονάλντο Γκιάρο βρίσκεται κανονικά στην 18άδα και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ακόμη και βασικός. Ο Ντέιλι μάλλον δεν ικανοποίησε στο οικογενειακό διπλό που διεξήχθη προχθές και έμεινε και πάλι εκτός. Σηφάκης, Νασούτι και Κάλβο οι αναγκαστικές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα την αποστολή απαρτίζουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Νέτο, Ορτίθ, Κουλουχέρης, Ρονάλντο, Φερνάντεζ, Χαβίτο, Πρίττας, Γκαρσία, Ναφτί, Κάμπορα, Κόκε, Αράνο, Τζόνσον, Αντού, Μεριέμ και Βαγγέλη. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σηφάκης, Νασούτι, Κάλβο, Λαμπριάκος, Αραβίδης, Ντέιλι , Φρασέρι, Γραικός, Οικονομόπουλος, Μπουγαίδης και Αγτζίδης.


ΠΗΓΗ: Αθλητικά νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου