Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

15 ακίνητα ο Τσοχατζόπουλος!

Αποκαλύψεις από το Σ.Δ.Ο.Ε και το Πρώτο Θέμα σε καιρό που ο Έλληνας πληρώνει το δυσβάσταχτο χρέος της Ελλάδας, ζητώντας "αίμα στην αρένα"

Σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ εντόπισε ούτε ένα ούτε δύο αλλά 15 συνολικά ακίνητα του πρώην υπουργού Αμυνας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, σε κάποια από τα οποία μάλιστα φέρονται ως συνιδιοκτήτες δύο από τους βασικότερους συνεργάτες του.




Πρόκειται για τους κυρίους Γιάννη Σμπώκο, πρώην γενικό γραμματέα στο υπουργείο Αμυνας επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε την ευθύνη των αμυντικών εξοπλισμών, και Γιώργο Αγραφιώτη, διευθυντή του γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου.



Επίσης εμπλεκόμενοι φέρονται οι παλιοί συνεργάτες του πρώην υπουργού κυρία Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και κ. Πολιτόπουλος.Ετσι, πέραν των γνωστών ακινήτων της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της Σικελιανού στο Ψυχικό που παραχώρησε στην πρώην σύζυγό του κυρία Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, το εκπληκτικό διαμέρισμα με θέα στον Θερμαϊκό στην Αριστοτέλους που ανήκει στην κόρη του Αρετή αλλά και το εξοχικό στον Κόρφο Κορινθίας, το ΣΔΟΕ ανακάλυψε άλλα 9 ακίνητα που δεν αναφέρονται στο «πόθεν έσχες» του κ. Τσοχατζόπουλου.



Τα ακίνητα αυτά φαίνεται πως ανήκαν σε offshore εταιρείες στις οποίες είναι μέτοχοι και οι προαναφερθέντες συνεργάτες του. Το θέμα πλέον αποκτά νέες διαστάσεις, καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν και οι πλέον έμπιστοι συνεργάτες του, κύριοι Σμπώκος και Αγραφιώτης, δύο πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, τα οποία διαχειρίστηκαν κρατικές προμήθειες αμύθητης αξίας.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ έχουν πάρει εντολή να ξεσκονίσουν τα πάντα γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία των συνεργατών του κ. Τσοχατζόπουλου και του ιδίου, ενώ παράλληλα αναμένεται εισαγγελική έρευνα για όλες τις συμβάσεις που υπέγραψαν οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος την περίοδο που βρίσκονταν στο υπουργείο Αμυνας.



Μια περίοδος όπου η χώρα πραγματοποίησε τεράστιες προμήθειες οπλικών συστημάτων, όπως τα ελικόπτερα Apache, οι πύραυλοι Patriot, τα άρματα μάχης Leopard, καθώς και τα πανάκριβα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου της «Raytheon». Και μην ξεχνάμε και τους ρωσικούς πυραύλους TOR M1 για τους οποίους είχε συσταθεί από τη Νέα Δημοκρατία και εξεταστική επιτροπή, η οποία όμως «βραχυκύκλωσε» ανάμεσα σε διάφορους ύποπτους λογαριασμούς στην Ελβετία οι οποίοι δεν άνοιξαν ποτέ.



Λέγεται ότι την εποχή εκείνη οι Ρώσοι που ήθελαν να μπουν στις εξοπλιστικές αγορές, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα τους να είναι ανταγωνιστικά, έδιναν γην και ύδωρ στους υποψήφιους αγοραστές. Σε κάθε περίπτωση τα νέα στοιχεία για τα περιουσιακά του κ. Τσοχατζόπολου και των συνεργατών του, που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται με τη μορφή χιονοστιβάδας, μαρτυρούν αυτό που η κοινωνία υποψιαζόταν πάντα.



Οτι ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, που παραλίγο να καταλάβει την πρωθυπουργία και την προεδρία του Κινήματος το 1996 και είχε υψώσει τη σημαία του αριστερού και κοινωνικού ριζοσπαστισμού, υπήρξε βαθύτατα διεφθαρμένο. Και φαίνεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να μην κάνει κανέναν συμβιβασμό επιτρέποντας να έρθει αυτό το δύσοσμο παρελθόν στη δημοσιότητα. Η έδρα της «Nobilis» βρίσκεται στην οικία ΤσοχατζόπουλουΣύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΔΟΕ, έδρα της εταιρείας «Nobilis» είναι η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 (δηλαδή στο σπίτι του κ. Τσοχατζόπουλου) και διαχειριστές φέρονται δύο στενοί συνεργάτες του από το παρελθόν.Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν τον έλεγχο των ακινήτων τα οποία αμέσως ή εμμέσως έχει στην κατοχή του ο άλλοτε ισχρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, όταν διαπίστωσαν ότι τα σπίτια τελικά δεν είναι μόνο αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά πολύ περισσότερα.



Η αποκάλυψη του Πρώτο Θέματος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Σμπώκου, ο οποίος σχολίασε σχετικά ότι δεν είναι ιδιοκτήτης ή συνιδιοκτήτης σε κανένα από τα ακίνητα που αναφέρονται στο δημοσίευμα. Επίσης αναφέρει ότι δεν έχει ή διαχειρίζεται οποιαδήποτε εξοχώρια εταιρεία που ασχολείται ή έχει στην ιδιοκτησία της οποιοδήποτε ακίνητο. Καταλήγει δε ότι θα υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του με κάθε νόμιμο τρόπο.
πηγή:protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. δεν είναι κάτι καινουργιο.
    από 40 χρόνια πριν όλοι τον ξέρανε ....
    \και δυστυχώς τον ψηφίζανε.
    αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνεργοί!
    στη φυλακή...μαζί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή