Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

WWF:Τελευταίες Θέσεις στα Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας 2010


Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας 2010 του WWF Ελλάς ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010 και έχει ξεκινήσει ήδη η ενημέρωση όσων εθελοντών έχουν υποβάλλει αίτηση. Παρόλα αυτά, κατά την επεξεργασία των δηλώσεων συμμετοχής, προέκυψε ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες θέσεις στα παρακάτω προγράμματα για την περίοδο του Αυγούστου - Σεπτεμβρίου 2010:



Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 29 Αυγούστου – 12 Σεπτεμβρίου 2010

H Βωβούσα βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Το χωριό χωρίζουν στα δύο τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Αώου, ενώ γειτνιάζει με τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, γνωστό για τις μοναδικές του φυσικές αξίες . Η Βωβούσα γεωγραφικά βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου περιτριγυρισμένη από τα πυκνά δάση της Β. Πίνδου.

Στην περιοχή συναντάμε σπάνια και μεγάλα θηλαστικά, όπως είναι η αρκούδα, ο λύκος και το αγριόγιδο, καθώς και ενδημικά φυτά και λουλούδια.

Το πρόγραμμα που θα έχει εφαρμογή στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, με έδρα την κοινότητα Βωβούσας του νομού Ιωαννίνων, οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πίνδος Περιβαλλοντική και WWF Ελλάς σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Β. Πίνδου.

Κάθε ομάδα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα θα είναι εφοδιασμένη με τον κατάλληλο εξοπλισμό και θα συνεργάζεται επίσης στενά με τους υλοτόμους των δασικών συνεταιρισμών Βωβούσας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μετσόβου και Μηλιωτάδων.

Εργασία: Περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του Εθνικού Πάρκου, στελέχωση πυροφυλακίων και συντήρηση μονοπατιών.

Αριθμός εθελοντών: Οκτώ (8) εθελοντές ανά περίοδο.

Διαμονή: Στο καταφύγιο της Βωβούσας «Βάλια Κάλντα» με πρόσβαση σε οργανωμένη κουζίνα και εγκαταστάσεις υγιεινής.



Ταΰγετος, 16 – 29 Αυγούστου 2010

Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Σπάρτης στην ανατολική περιοχή του Ταϋγέτου, του ψηλότερου και πιο πλούσιου σε ενδημικά φυτικά είδη, ορεινού όγκου της Πελοποννήσου (2407 μ.), με έδρα την κοινότητα Αναβρυτής που απέχει 12 χλμ. από τη Σπάρτη. Η Αναβρυτή υπήρξε παλιό κεφαλοχώρι, και διέθετε ιδιαίτερα ακμάζουσα οικονομία αλλά πλέον ο πληθυσμός έχει μειωθεί, οπότε και αποτελεί ορμητήριο για διάφορες πεζοπορικές διαδρομές.

Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων.

Αριθμός Εθελοντών: 15 (13 εθελοντές, 2 Ομαδάρχες) ανά περίοδο.

Διαμονή: Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Βρυσεατών & Φίλων της Αναβρυτής «η Φανερωμένη», στο παλιό σχολείο της Αναβρυτής





Περισσότερες πληροφορίες:

Τζένη Λαζάρου,

Συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών,

WWF Ελλάς

Τηλέφωνο: 210-3314893

j.lazarou@wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου