Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2010

Η Κ.Α.Ε Ολυμπιακός απαιτεί ορισμό ξένων διαιτητών στους επόμενους τελικούς

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού (η υπογράμμιση δική μας):


"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με ιδιαίτερη αγανάκτηση και οργή, μετά την προχθεσινή ωμή καταδίκη της ομάδας από τους διαιτητές στο ΟΑΚΑ, η οποία συνιστά αλλοίωση αποτελέσματος και συνεπώς για άλλη μια χρονιά αλλοίωση του πρωταθλήματος, ανακοινώνει τα εξής:

Τα πρωτοφανή διαιτητικά όργια σε βάρος της ομάδας μας των οποίων όλοι οι φίλαθλοι έγιναν μάρτυρες, μας αναγκάζουν να καταγγείλουμε τους υπευθύνους που ελέγχουν τον χώρο του ελληνικού μπάσκετ και που δεν είναι άλλοι από την ΚΕΔ και ειδικότερα τη σημερινή της ηγετική ομάδα (Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ζαβλανός) η οποία είναι υπεύθυνη και υπόλογη για την αναξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Το ισχύον σύστημα αξιολόγησης και επιλογής διαιτητών, εάν πράγματι αυτό υφίσταται, είναι θλιβερό και ανεπαρκές. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απαιτεί την άμεση δημοσιοποίηση της αξιολόγησης των διαιτητών Χριστοδούλου, Τανατζή και Αναστόπουλου καθώς και των κυρώσεων που θα τους επιβάλλει η ΚΕΔ, εάν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο….

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των play-offs, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απαιτεί τον διορισμό ξένων διαιτητών ανωτάτου επιπέδου από τον χώρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε αντίθετη περίπτωση θα σταθμίσει τα δεδομένα για να λάβει αποφάσεις σχετικά με την περαιτέρω στάση της.

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει αδικηθεί κατάφωρα από την διαιτησία κατ’ επανάληψη και δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ της περιόδου 2010 – 2011, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομάδα μας και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, αν δεν αλλάξει η σύνθεση και ο τρόπος λειτουργίας της ΚΕΔ"

Εξάλλου, πρόστιμο επιβλήθηκε στο Διαμαντίδη για τη χλέπα στον Τεόντοσιτς.
Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:


1. Επιβάλλει στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ:α) για συμπεριφορά βίας και περιορισμένης έκτασης επεισόδια (ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, χρήση βεγγαλικών και κροτίδων στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο, υβριστικά συνθήματα που απευθύνονταν εναντίων των διαγωνιζομένων ομάδων), πρόστιμο 5.000,00€ καιβ) για την απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά του καλαθοσφαιριστή της Δημήτριου Διαμαντίδη, πρόστιμο 500.00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τoν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 2-6-2010 και2. Στον Δημήτριο Διαμαντίδη καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, για απρεπή και ανάρμοστη συμπεριφορά, πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον ως άνω αγώνα.

Αν μη τι άλλο, έχει ανάψει για τα καλά η διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου