Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ανανεωτική πτέρυγα: Ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος το φθινόπωρο

Πανελλαδική συνδιάσκεψη στις 27 Ιουνίου, μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Φώτη Κουβέλη, πιθανότατα στις 28 του μήνα και ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος που σχεδιάζουν στις αρχές του φθινοπώρου είναι οι επόμενες κινήσεις που ήδη προγραμματίζει η ανανεωτική πτέρυγα, μετά την αποχώρησή της από το ΣΥΝ.

Τα στελέχη της σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιούν τις τελευταίες μέρες συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιοι ακολουθούν το εγχείρημα και ποιοι μένουν στο Συνασπισμό, και ταυτόχρονα ξεκινούν τις τοπικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα εν όψει της συνδιάσκεψης της μεθεπόμενης Κυριακής.

Ηδη χτες πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τέτοιες συνελεύσεις στην πρωτεύουσα (Α΄Αθήνας, Αλιμος, Δάφνη, Παπάγου) και ακολουθούν αύριο σε πόλεις όπως η Πάτρα, το Αργος και η Τρίπολη. Την Πέμπτη θα γίνει η συνέλευση της Κοζάνης και την άλλη Δευτέρα εκείνη της Ξάνθης. Σε αυτές προσκαλούνται βεβαίως να παραστούν και άτομα από τον ευρύτερο αριστερό χώρο, την κοινωνία των πολιτών κ.λπ.

Αγριεύει η κόντρα
Την ίδια ώρα, βέβαια, το «ροκ» ανάμεσα στους Ανανεωτικούς και το ΣΥΝ γίνεται καθημερινά και πιο «σκληρό». Το Σαββατοκύριακο είχαμε νέα ανταλλαγή πυρών: ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΠΕ άσκησε σκληρή κριτική στην αποχώρηση των Ανανεωτικών, λέγοντας ότι «θα κριθούν και από το πρίσμα της πολιτικής και από αυτό της ηθικής τάξης», ενώ οι τελευταίοι απάντησαν χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πρόεδρο επί των ημερών του οποίου συντελέστηκε η διάσπαση του ΣΥΝ έπειτα από 20 χρόνια. Χτες ανανεωτικά στελέχη, σχολιάζοντας την ανάδειξη της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υποστήριζαν ότι ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε ανακόλουθος σε τρεις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει όταν πρωτοεκλέχτηκε πρόεδρος: δεν περιορίστηκε ο αριθμός των μελών της ΠΓ, δεν καταργήθηκαν οι τάσεις και οι λίστες στην εκλογή της και δεν υλοποιήθηκαν οι περιορισμοί στις θητείες.

Αλ. Αλαβάνος
Στο μεταξύ, νέα επίθεση με σκληρότατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης άσκησε χτες ο Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σε συγκέντρωση του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», στην Πετρούπολη της Αθήνας. Υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση θυμίζει κυβέρνηση του Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή, με υπουργούς - μαριονέτες. Πρόσθεσε δε ότι «τη χώρα κυβερνούν οι γραφειοκράτες - λοχίες των Μεγάλων Δυνάμεων» κι ότι «κανείς δε θα μπορούσε ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του να φανταστεί σε τι εξευτελισμό θα οδηγούσε τη δημοκρατία στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου».
πηγή:aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου