Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Public Issue: Στο ναδίρ η ικανοποίηση των πολιτών από το ΠΑΣΟΚ (18%) και τη Ν.Δ. (9%)

Την αγωνία των πολιτών για το «σήμερα», αλλά και την πλήρη κατάρρευση των προσδοκιών για το «αύριο», σε συνδυασμό με τη διευρυνόμενη δυσπιστία έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αποτυπώνει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ.
Περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με το σχετικό ποσοστό να έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις τέσσερις μήνες. Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, ενώ προεξοφλείται ότι θα ενταθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές συγκρούσεις.

Από την έρευνα προκύπτει έντονη αμφισβήτηση της κοινής γνώμης ως προς την επάρκεια των κομμάτων να διαχειριστούν την εν εξελίξει κρίση. Η ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι περιορισμένη και φθάνει το 18% για το ΠΑΣΟΚ (22% τον Μάιο) και το 9% (έναντι 8%) για τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υποχωρεί στο 41%, με τον «κανένα» να επιλέγεται από το... 40%, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς κινείται στο 18%. Τέλος, εν μέσω της διερεύνησης σειράς σκανδάλων, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει «δυσαρεστημένο» από τη λειτουργία της Δημοκρατίας, έναντι μόλις 15% που εκφράζουν ικανοποίηση.
πηγή:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου