Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας του WWF Ελλάς


Για ακόμα μία χρονιά διοργανώνονται Θερινά Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας από το WWF Ελλάς (τα 4 πρώτα με την ευγενική υποστήριξη της Amita Motion) σε σημαντικές οικολογικές περιοχές της Ελλάδας. Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η αξία της εθελοντικής προσφοράς για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο της οργάνωσης, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε αυτό, να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του εθελοντισμού, να διασκεδάσουν αλλά και να γνωρίσουν το φυσικό πλούτο της Ελλάδας.
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις από το επιστημονικό δυναμικό του WWF Ελλάς, εκδρομές, αλλά και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα. Συμμετέχουν άτομα ηλικίας 18-35 ετών, υπό την καθοδήγηση των τοπικών συνεργατών του WWF Ελλάς. Το κόστος συμμετοχής είναι 105 ευρώ και καλύπτει τη διαμονή, τη διατροφή, την ιδιωτική ασφάλιση, τις ξεναγήσεις από τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, καθώς και περιηγήσεις-εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή των προγραμμάτων. Φέτος τα θερινά προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές:

Σούδα Χανίων, Κρήτη, 11-24 Ιουλίου 2010. Εργασία: Χειρωνακτική (απομάκρυνση φερτών υλικών) για τη διαμόρφωση του υγροτόπου μετά την επιχείρηση απομάκρυνσης μπαζών που είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς και διαμόρφωση οικοτουριστικών διαδρομών.

Παραλία Σεκανίων, Ζάκυνθος, 18-31 Ιουλίου 2010. Εργασία: Συντήρηση μονοπατιών, αυλακιών, πασσάλων, καθώς και του φυλακίου που βρίσκεται εντός της προστατευόμενης περιοχής των Σεκανίων. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Λίμνη Κερκίνη, 25 Ιουλίου-7 Αυγούστου 2010. Εργασία: Κατασκευή πλωτών ξύλινων βάσεων για φώλιασμα σπάνιων πουλιών, κατασκευή τεχνητών θέσεων ανάπαυσης πουλιών, δημιουργία και συντήρηση υποδομών (κιόσκια, θέσεις παρατήρησης πουλιών κλπ), σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης.

Πρέσπες, 8-21 Αυγούστου 2010. Εργασία: Παρακολούθηση και καταγραφή των πελεκάνων που περνάνε από το όρος Βαρνούντα, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνεργάτες της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών.

Βωβούσα, Ανατολικό Ζαγόρι, Πίνδος, 1 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις Πίνδος Περιβαλλοντική και WWF Ελλάς. Εργασία: Περιπολίες σε επιλεγμένα σημεία του δάσους, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Τρεις (3), ήτοι 1-15 Αυγούστου, 15-29 Αυγούστου και 29 Αυγούστου-12 Σεπτεμβρίου 2010.

Αναβρυτή, Ταΰγετος, 1 Αυγούστου-29 Αυγούστου 2010. Το πρόγραμμα οργανώνεται από την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και τον ΕΟΣ Σπάρτης. Εργασία: Συντήρηση πεζοπορικών μονοπατιών, καθώς και στελέχωση πυροφυλακίων. Περίοδοι: Δύο (2) ήτοι 1-14 Αυγούστου και 16-29 Αυγούστου 2010.

Φράγμα Απολακκιάς, Ρόδος, 8-22 Αυγούστου 2010. Εργασία: Συντήρηση οικοτουριστικών εγκαταστάσεων, καθαρισμοί παραλιών και στελέχωση πυροφυλακίων.

Δηλώσεις συμμετοχής έως την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: Τζένη Λαζάρου, συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF Ελλάς. Τηλ. 210-3314893, j.lazarou@wwf.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου