Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

"Η δολοφονία της οδού Αποντάκα" στη Μονή Λαζαριστών

Η ομάδα ΡΙΣΚΟ παρουσιάζει την παράσταση "Η δολοφονία της οδού Αποντάκα βασισμένη στο κείμενο: «Η νύχτα των δολοφόνων» του Χοσέ Τριανά.


Μια νύχτα μια ομάδα ηθοποιών κάνει τις τελευταίες πρόβες στη «Νύχτα των δολοφόνων» (ένα θεατρικό έργο που αναφέρεται στο παιχνίδι -πρόβα που κάνουν οι τρεις χαρακτήρες του κειμένου με στόχο να «σκοτώσουν» τους γονείς τους).

Η πρόθεση του συγγραφέα είναι "η καταστροφή του μύθου της «οικογένειας», που ακολουθεί καθημερινά τον άνθρωπο, με σκοπό να τον επαναφέρει στην κριτική σκέψη, ώστε να γίνει πιο ενεργητικός, πιο αληθινός. Ένας άνθρωπος που θα ΖΕΙ, δεν θα άγεται και θα φέρεται, που δεν θα αυτοκαταστρέφεται, που δε θα φορτώνει στις πλάτες των άλλων τα δικά του σφάλματα.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, οι τρεις χαρακτήρες συνιστούν τρεις εκδοχές του κοινωνικού ανθρώπου: του επαναστάτη, του συντηρητικού, και του ενδιάμεσου, ο οποίος εύκολα αλλάζει στρατόπεδο ανάλογα με τις συνθήκες. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, στον κόσμο του Θεάτρου, βλέπουμε τους «ανταγωνισμούς μέσα σε ένα «θίασο. Τα πράγματα ξεκινάνε από τη «σκηνή» και τελειώνουν στην πραγματική ζωή, όταν «ανοίξει η πόρτα» του θεάτρου.

Πρόκειται για την πρώτη ανεξάρτητη δράση της θεατρικής ομάδας «ΡΙΣΚΟ» που πραγματοποιείται με την εποπτεία /καθοδήγηση του Βαγγέλη Οικονόμου, εμψυχωτή θεάτρου -σκηνοθέτη, ο οποίος έχει την ευθύνη της μετάφρασης -διασκευής του κειμένου και της σκηνοθεσίας.

Συντελεστές

Σκηνικά -Κοστούμια -Μουσική επιμέλεια: Θεατρική Ομάδα «ΡΙΣΚΟ»

Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης

ΔΙΑΝΟΜΗ:

ΛΑΛΟ: Μαυρίδης Χρήστος - Σαββίδης Γιώργος, ΚΟΥΚΑ: Λαμπούδη Λίλη -Ρωμανίδου Νάντια

ΜΠΕΜΠΑ: Δραμαλή Έφη



ΠΟΥ
Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Μικρό Θέατρο), Θεσσαλονίκη

ΠΟΣΟ
Είσοδος Δωρεάν

ΠΟΤΕ
16 Ιουνίου, 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου