Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Παραλία Λευκού Πύργου, 28 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2010


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βορείου Ελλάδος με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Πολιτισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης. Το 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία του Λευκού Πύργου από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου 2010 και τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 29 Μαΐου στις 20.30.



Στο 29ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 90 χρόνια από τη γέννηση της Μελίνας Μερκούρη, συμμετέχουν περισσότεροι από 300 εκδοτικοί οίκοι, ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τους 600.000.



Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σημειώνει για μια ακόμη χρονιά δυναμική παρουσία στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δίνοντας την ευκαιρία στους σινεφίλ της πόλης να αποκτήσουν τις πλήρεις και σπάνιες εκδόσεις του κινηματογραφικού θεσμού, οι οποίες αναδεικνύουν σημαντικές πτυχές και δημιουργούς της Έβδομης Τέχνης.



Πιο συγκεκριμένα, στο περίπτερο 3, όπου φιλοξενούνται οι εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν μονογραφίες καταξιωμένων ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, τους οποίους έχει τιμήσει στο παρελθόν το Φεστιβάλ. Ανάμεσα σε αυτούς, οι Κώστας Σφήκας, Μάνος Ζαχαρίας, Γιώργος Πανουσόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Κώστας Γαβράς, Μιχάλης Κακογιάννης, Παντελής Βούλγαρης, Ζιλ Ντασέν, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αδελφοί Νταρντέν, Τέρενς Ντέιβις, Μάικλ Γουιντερμπότομ, Πατρίς Σερό, Ερίκ Ρομέρ, Φεντερίκο Φελίνι, Ρομπέρ Μπρεσόν, Κεν Λόουτς, Γουόνγκ Καρ Γουάι, Πέδρο Αλμοδόβαρ, και πολλοί άλλοι.



Παράλληλα, θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις οι οποίες αφορούν σε θεματικά αφιερώματα που έχουν πραγματοποιηθεί κατά καιρούς στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, όπως η Ιταλική Κωμωδία, η Σινεμυθολογία και άλλα. Τέλος, θα διατίθενται και κατάλογοι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς και κατάλογοι του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι με κάθε αγορά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιφυλάσσει μικρές εκπλήξεις και δώρα.



Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:30-23:00

Κυριακή 10:30-13:30 και 18:30-23:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου