Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

«Μας έπνιξαν τα παρκαρισμένα»

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση με τα παρκαρισμένα οχήματα σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης ύψωσαν χτες έμποροι και καταστηματάρχες στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο κέντρο της πόλης.

«Κάποια στιγμή θα θρηνήσουμε ανθρώπινη ζωή», λένε απευθύνοντας έκκληση στους αρμοδίους να πάρουν μέτρα και να απαγορεύσουν τη στάθμευση και στις δύο πλευρές του δρόμου. Χτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, ζητώντας την απομάκρυνση των σταθμευμένων οχημάτων, τουλάχιστον από τη μία πλευρά του δρόμου.

Οι επαγγελματίες δεν επέτρεψαν τη διέλευση οχημάτων από τις 12 έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ προανήγγειλαν ότι θα προχωρήσουν σε νέες δράσεις εντός των επομένων ημερών. «Αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό του δήμου και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Περιμένουμε τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να ληφθούν κάποια μέτρα και να μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου», δήλωσε στον «Α» η καταστηματάρχης Νένα Βασιλειάδου.

Ούτε ασθενοφόρο δεν χωράει
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, από το δρόμο δεν χωράει να περάσει ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο φορές να έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. «Στη μία περίπτωση χρειάστηκε να κουβαλήσουν στην οδό Μητροπόλεως άτομο που είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, προκειμένου να μπορέσει να τον παραλάβει το ασθενοφόρο. Στη δεύτερη περίπτωση, ξέσπασε μικρής έκτασης φωτιά σε μπαράκι και στήθηκε ολόκληρη πυροσβεστική επιχείρηση, προκειμένου να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο», τόνισε η κ. Βασιλειάδου.

Οι επιχειρηματίες ζητούν να μη σταθμεύουν οχήματα τουλάχιστον στη μία εκ των δύο πλευρών του δρόμου. «Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς οι δύο σειρές σταθμευμένων οχημάτων αποτρέπουν τους πιθανούς πελάτες να έρθουν στα καταστήματά μας. Το πεζοδρόμιο έχει πλάτος ελάχιστα εκατοστά, ενώ και ο φωτισμός είναι ελλιπής», πρόσθεσε η κ. Βασιλειάδου, η οποία υπογράμμισε πως τα τελευταία χρόνια τα καταστήματα αλλάζουν συνεχώς ενοικιαστές.
πηγή:aggelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου