Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Εστιατόριο Banquet: Αγώνας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τον εργασιακό μεσαίωνα

Σχεδόν 5 μήνες μετά την απόλυση του σερβιτόρου Βαγγέλη Κιτσώνη από το εστιατόριο BANQUET ο αγώνας συνεχίζεται.
Η εργοδοσία αφού για τρεις και πλέον μήνες ανέστειλε τη λειτουργία του εστιατορίου, σε μία μάταιη προσπάθεια της να εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, προχώρησε σε  νέες επιθέσεις εναντίον τους αλλά και στην επιτροπή αλληλεγγύης:
- Άνοιξε το κατάστημα δίχως να ενημερώσει τους εργαζόμενους που έχουν κάνει καταγγελίες.
- Προχώρησε σε νέες εξώδικες απολύσεις και των υπόλοιπων 7 εργαζομένων που είχαν κάνει καταγγελία.
- Προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα, έχοντας κάνει δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά των εργαζομένων και της επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βασίζονται σε ψέματα. Σε αυτές ζητά την απαγόρευση των συγκεντρώσεων έξω από το κατάστημα, να επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ στον κάθε εργαζόμενο και ένας χρόνος φυλάκισης, ενώ οι εργαζόμενοι και η επιτροπή αλληλεγγύης να μην πλησιάζουν πιο κοντά από 500 μέτρα από το κατάστημα!

Την Τρίτη 31/8 συνελήφθη ένας εργαζόμενος στο εστιατόριο Banquet όπου μετά από διαμαρτυρία εκατοντάδων συναδέλφων του και αλληλέγγυων αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος ενώ την Πέμπτη 2/9,συνελήφθη ένας ακόμα εργαζόμενος και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης, και κρίνεται ένοχος για δυσφήμιση δια του τύπου. Η καταστολή συνεχίζεται με τους μπάτσους να προσπαθούν να συλλάβουν κι άλλους εργαζόμενους και αλληλέγγυους.
πηγή:indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου