Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Research In Motion παρουσίασε το δικό της tablet

Η Research In Motion παρουσίασε το δικό της tablet στο συνέδριο προγραμματιστών που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για το πρώτο tablet προσανατολισμένο στις ανάγκες του επιχειρηματία, στα πρότυπα του BlackBerry.
«Είναι μια από τις συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της εταιρείας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Research In Motion, Μάικ Λαζαρίδης. «Η RIM θα προσφέρει το καλύτερο tablet για επαγγελματίες, με προηγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά και ένα από τα πιο ευέλικτα και εξελιγμένα λειτουργικά συστήματα», πρόσθεσε.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το Playbook, όπως θα ονομάζεται η συσκευή, θα δώσει στην εταιρεία το συγκριτικό πλεονέκτημα για να κυριαρχήσει σε μια αγορά με την οποία είναι ήδη εξοικειωμένη. «Το Playbook φαίνεται πραγματικός ανταγωνιστής για το iPad, εκμεταλλευόμενο την εξοικείωση της αγοράς με τους επαγγελματίες», σχολίασε ο Στούαρτ Μάιλς, συντάκτης τεχνολογικής ιστοσελίδας. «Κατά πόσο η RIM θα προσφέρει όσα υπόσχεται είναι η πρόκληση. Όπως και να ‘χει, η μάχη των tablets είναι μπροστά μας».
Στην αγορά των smartphones, η RIM διατηρεί άνετο προβάδισμα, με μερίδιο αγοράς 39,3%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις της comScore. Αντίστοιχα, το μερίδιο της iPhone κυμαίνεται στο 23%, ενώ του Android της Google στο 17%.
Το Playbook θα διαθέτει οθόνη επτά ιντσών με κάμερες στο εμπρός και πίσω μέρος της συσκευής ώστε να υποστηρίζει τηλεδιασκέψεις, χαρακτηριστικό που θεωρείται σημαντικό στο επιχειρηματικό κοινό στο οποίο απευθύνεται. Το λειτουργικό σύστημα δεν θα βασίζεται στο OS6, αλλά στο QNX, που απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία.. Το νέο λειτουργικό είναι σχεδιασμένο ειδικά για υπολογιστές διαστάσεων tablet, ενώ η συσκευή διαθέτει ακόμη Bluetooth και Wi-Fi, αλλά όχι 3G.
Η RIM υπολογίζει να κυκλοφορήσει τη συσκευή στις αρχές του 2011. Δεν έχει γίνει ακόμη λόγος για τιμή διάθεσης του Playbook, υπολογίζεται ωστόσο ότι δεν θα διαφοροποιείται σημαντικά από τις τιμές των υπόλοιπων tablets στην αγορά. Παραμένει ωστόσο ζητούμενο κατά πόσο η τιμή θα είναι ικανοποιητική και για οικιακούς χρήστες.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου