Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

mTrip: Εφαρμογή «ενισχυμένης πραγματικότητας» στο iPhone

Το ότι οι έξυπνες συσκευές (smartphones) κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις αγορές, δεν είναι κάτι καινούριο. Η ενσωμάτωση, ωστόσο, νέων τεχνολογιών και εφαρμογών είναι κάθε φορά η είδηση που συζητάται και αναπαράγεται στο Ιντερνετ, σε μπλογκς, φόρουμς κ.ο.κ.
To διάσημο iPhone έχει την τύχη να φιλοξενεί προσφάτως μια εφαρμογή «ενισχυμένης» ή «επαυξημένης» (κατ’ άλλους) πραγματικότητας, το mTrip. Mε τις δυνατότητες του GPS και σε συνδυασμό με την ασύρματη διαδικτυακή πρόσβαση, το mTrip εμφανίζει στην οθόνη του κινητού πληροφορίες ανάλογα με το που «κοιτάζει» η κάμερα.
Πατώντας το σχετικό κουμπί και στρέφοντας το κινητό στην γέφυρα του Μπρούκλιν ή στο Εmpire State Building εικονίδια «ξεπετιούνται» στην οθόνη δίνοντας πληροφορίες για εστιατόρια που είναι 800 μέτρα μακριά από τον χρήστη. Τα εικονίδια «ειδοποιούν» για το αν είναι ανοιχτό το εστιατόριο και αν γίνονται κρατήσεις καθώς επίσης και για τις κριτικές των πελατών.
Αρκετοί Νεοϋορκέζοι είναι ενθουσιασμένοι με τη νέα εφαρμογή καθώς διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αρκετά δεδομένα και ενημερώσεις όχι μόνο για πολυσύχναστα και «διάσημα» στέκια αλλά και πιο άγνωστες γειτονιές της πόλης. Οι προγραμματιστές του mTrip συνεργάστηκαν με την Sparks, έναν μεγάλο ταξιδιωτικό οδηγό που διαθέτει περιεχόμενο, κριτικές από χρήστες αλλά και προτάσεις.
Οι εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας αγκαλιάστηκαν τόσο από την Apple όσο και από το λειτουργικό της Google, Android. Και οι δύο «κολοσσοί» θεωρούν ότι τέτοιες εφαρμογές είναι ολοένα και πιο αναγκαίες για τη ζωή και την συμπεριφορά των χρηστών. Ωστόσο, δεν λείπουν και οι πολέμιοι που κάνουν παράπονα ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν «αντέχει» τέτοιου είδους εφαρμογές την ίδια στιγμή που πολλά tags εκσφενδονίζονται στην οθόνη άναρχα προκαλώντας σύγχυση.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Αssociated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου