Τα «βρώµικα δίχτυα» του ελληνικού ποδοσφαίρου επιχειρεί να ξηλώσει το ΣΔΟΕ. Η έρευνα, µετά τις αποκαλύψεις των «ΝΕΩΝ» για τις δραστηριότητες µάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη, οδηγεί ήδη σε διαιτητές ποδοσφαίρου και συγκεκριµένους παράγοντες που φέρονται να είχαν συναλλαγές µαζί του, ενώ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ έχει µπει και δεύτερος ποδοσφαιρικός ατζέντης µε έδρα των δραστηριοτήτων του την Αθήνα.
Με εντολή του εισαγγελέα του ΣΔΟΕ οι λογαριασµοί του θεσσαλονικιού µάνατζερ µε το αστρονοµικό ποσό των 26 εκατοµµυρίων ευρώ δεσµεύθηκαν και άνοιξαν. Οι διαδροµές του χρήµατος προς τους συγκεκριµένους λογαριασµούς έδειξαν ήδη συναλλαγές του ελεγχόµενου µάνατζερ (ο οποίος, φυσικά, δεν είχε δηλώσει τα χρήµατα στην Εφορία) µε διαιτητές, εκτός από αθλητικούς παράγοντες και ποδοσφαιριστές. Στο µικροσκόπιο των ελεγκτών όµως µπήκαν κατά προτεραιότητα καταθέσεις και εµβάσµατα και από διαιτητές, που όπως προκύπτει από τον έλεγχο των λογαριασµών, διατηρούσαν «στενές επαφές» τα τελευταία χρόνια µε τον αθλητικό ατζέντη κάτι που δηµιουργεί υπόνοιες για στηµένα παιχνίδια.
Τα έως τώρα αποτελέσµατα της έρευνας του ΣΔΟΕ οδηγούν, σύµφωνα µε πληροφορίες, και στον δεύτερο µάνατζερ, για τον οποίο προκύπτουν στοιχεία εµπλοκής σε παράνοµες δραστηριότητες. Ωστόσο για το συγκεκριµένο πρόσωπο οι αρχές τηρούν σιγήν ιχθύος, καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά χθες στελέχη του ΣΔΟΕ, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή.
Οπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», στους λογαριασµούς του ποδοσφαιρικού µάνατζερ στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 26 εκατ. ευρώ, ποσό που εµφανιζόταν να προέρχεται είτε από καταθέσεις αθλητικών παραγόντων είτε από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν ήδη καλέσει για κατάθεση τους πρώτους ποδοσφαιρικούς παράγοντες, που περιλαµβάνονται στον «αµαρτωλό» κατάλογο περίπου 100 προσώπων τα οποία εµφανίζονται να κατέθεταν χρήµατα στους λογαριασµούς. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι τα χρήµατα αφορούν αµοιβές για µετακινήσεις παικτών. Ωστόσο, στη λίστα υπάρχουν ακόµη και ονόµατα διαιτητών, κάποιοι από τους οποίους ισχυρίστηκαν ότι χορήγησαν προσωπικά δάνεια στον ατζέντη! Εκτός από τις διερευνόµενες φορολογικές παραβάσεις, οι διωκτικές αρχές καλούνται τώρα να εξετάσουν αν στοιχειοθετείται ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος.
Αυτό, διότι µέρος των τραπεζικών καταθέσεων δικαιολογείται µε κερδισµένα δελτία στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα. Στελέχη του ΣΔΟΕ επισηµαίνουν ότι το ύψος των χρηµάτων που αντιστοιχούν στα κερδισµένα δελτία του στοιχήµατος, αναγκάζει τις αρχές να εξετάσουν µεταξύ άλλων το ενδεχόµενο να πρόκειται για «καρπούς» στηµένων παιχνιδιών.
Το ύποπτο παιχνίδι
Προς το παρόν πάντως, το µοναδικό ύποπτο παιχνίδι που εξετάζεται από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης χωρίς να προκύπτει σχέση µε τον µάνατζερ είναι ο ποδοσφαιρικός αγώνας του Αγροτικού Αστέρα µε την Καβάλα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2009 για το Κύπελλο Ελλάδας και έληξε µε σκορ 0-3.
Ο αγώνας περιλαµβάνεται µε την ένδειξη «χειραγωγηµένος» στη λίστα που παρέδωσε η UΕFΑ στον γενικό γραµµατέα Αθλητισµού Π. Μπιτσαξή. Τις υποψίες των Ευρωπαίων προκάλεσε το γεγονός ότι από το 46ο έως το 80ό λεπτό της αναµέτρησης, κι ενώ το σκορ ήταν 0-1, πονταρίστηκαν υπέρογκα ποσά στο ιντερνετικό στοίχηµα στο σηµείο «over», που σηµαίνει ότι θα σηµειωθούν τουλάχιστον τρία γκολ ώς το τέλος. Η «πρόβλεψη» επιβεβαιώθηκε µε τον αγώνα να λήγει 0-3.
Ο µάνατζερ που βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ ασχολήθηκε από µικρή ηλικία µε το ποδόσφαιρο, καθώς αγωνίστηκε σε ερασιτεχνική οµάδα. Ηταν από τους πρώτους έλληνες µάνατζερ αναγνωρισµένους από την UΕFΑ και έφθασε να διαχειρίζεται τα συµβόλαια των πιο ακριβοπληρωµένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα.
Το όνοµά του συνδέθηκε δίχως να αποδειχθεί κάτι και στην υπόθεση των αδελφών Σάπινα, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι έστηναν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Τότε είχε γίνει λόγος για δύο καφετέριες στην περιοχή της οδού Κωνσταντινουπόλεως στη Ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου σύχναζαν διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου και στις οποίες υποτίθεται ότι γίνονταν όλες οι συνεννοήσεις. Στη µία από τις δύο καφετέριες ο µάνατζερ είχε ένα ποσοστό ιδιοκτησίας.
Τον τελευταίο καιρό ασχολήθηκε µε τις οικοδοµικές επιχειρήσεις, κατασκευάζοντας πολυτελείς κατοικίες. Εκτός από ποδοσφαιριστές διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις και µε διαιτητές, ενώ «αδελφικοί» του φίλοι θεωρούνται στελέχη της ΕΠΟ. Κοινό µυστικό στη Θεσσαλονίκη είναι ότι µέλη της οικογένειάς του κέρδιζαν στο παρελθόν µεγάλα ποσά στο στοίχηµα.
πηγή:ΤαΝέα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου