Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΗΠΑ: Το Διαδίκτυο ενισχύει την ενημέρωση

Οι Αμερικανοί εντάσσουν με ταχείς ρυθμούς την τεχνολογία ως μέρος της ενημέρωσης τους και περνούν περισσότερο χρόνο παρακαλουθώντας τις εξελίξεις στον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
Κατά μέσο όρο, οι πολίτες περνούν 57 λεπτά την ημέρα για την παρακολούθηση ειδήσεων στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες, χρόνος που είναι ο ίδιος με μία δεκαετία νωρίτερα, όπως ανέλυσε το ινστιτούτο ερευνών Pew. Ταυτόρονα όμως περνούς κατά μέσο όρο 13 λεπτά την ημέρα διαβάζοντας ειδήσεις στο Διαδίκτυο, φτάνοντας έτσι σε επίπεδα ρεκόρ σε ότι αφορά την ενημέρωση τους σε ημερήσια βάση.
Πέρίπου 33% των ερωτηθέντων είπαν ότι διάβασαν ειδήσεις στο Διαδίκτυο λιγότερο από μία ημέρα πριν, ποσοστό που αυξάνεται στο 44% για εκείνους που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο με πρόσβαση στο Ίντερνετ, σημείωσε η έκθεση του ινστιτούτου για τη συγκεκριμένη έρευνα, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.
«Μπορεί να είναι σημάδι μιας εποχής όπου η ενημέρωση θα επανέλθει εκεί που ήταν πριν από κάποια χρόνια», επεσήμανε ο Άντριου Κόχουτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Pew. «Η μετάβαση από το παλιό στο νέο έχει αρχίσει να πραγματοποιείται». Η έρευνα βρήκε ακόμη ότι 26% των Αμερικανών είχε διαβάσει εφημερίδα στην έντυπη μορφή της μία μέρα νωρίτερα, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο 38% της έρευνας του 2006. Ωστόσο, 17% δήλωσε ότι είχε διαβάσει τουλάχιστον ένα άρθρο στην ιστοσελίδα κάποιας εφημερίδας, ποσοστό που με τη σειρά του είναι αυξημένο σε σχέση με το 9% της αντίστοιχης έρευνας πριν από δύο χρόνια.
Η έρευνα του Pew έδειξε ακόμη τον τρόπο που οι Αμερικανοί παρακολουθούν τα μέσα που ταιριάζουν με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Έτσι, 84% των θεατών της φιλελεύθερης εκπομπής του Κιθ Όλμπερμαν στο MSNBC δήλωσαν ότι συμφωνούν και ταυτίζονται με την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Από την άλλη, μόλι2 7% των τηλεθεατών της εκπομπή του συντηρητικού Σον Χάνιτι στο Fox News Channel θεωρούν ότι ο Ομπάμα είναι ο κατάλληλος πρόεδρος για τη χώρα.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου