Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Οι καπνιστές έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τους μη καπνιστές και όσο πιο πολλά τσιγάρα καπνίζουν, τόσο χαμηλότερο είναι το IQ τους, σύμφωνα με μια ισραηλινή επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της, η οποία διαπίστωσε ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στον αριθμό των τσιγάρων που κάποιος καπνίζει και στις επιδόσεις του στα τεστ εξυπνάδας.
Η έρευνα, υπό τον καθηγητή Μαρκ Γουάιζερ του τμήματος ψυχιατρικής του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Addiction” (Εθισμός), σύμφωνα με το Science Daily, μελέτησε πάνω από 20.000 νέους ηλικίας 18 – 21 ετών που είχαν καταταχθεί στον ισραηλινό στρατό.
Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης (IQ) ενός μη καπνιστή ήταν 101, ενώ ενός καπνιστή ήταν περίπου 94. Ο μέσος δείκτης νοημοσύνης όσων κάπνιζαν πάνω από ένα πακέτο την μέρα, ήταν ακόμη χαμηλότερος, γύρω στο 90. Το IQ ενός διανοητικά υγιούς ατόμου αυτής της ηλικίας κυμαίνεται μεταξύ 84 και 116. Οι περισσότεροι από τους καπνιστές είχαν πάντως δείκτη νοημοσύνης μέσα σε αυτά τα όρια.
Η μελέτη επίσης συνέκρινε τη σχέση καπνίσματος και νοημοσύνης σε δίδυμα αδέλφια και διαπίστωσε ότι ο μη καπνιστής αδελφός είχε κατά μέσο όρο υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από τον καπνιστή.


πηγή: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου