Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ανάληψη ευθύνης για το μπαράζ εμπρησμών διπλωματικών οχημάτων στη Θεσσαλονίκη

Αυτός ο γερασμένος κόσμος πασχίζει να κρατηθεί ζωντανός. Κινητήριος δύναμή του και κληρονομιά του η βία. Το πιο στυγνό, το πιο βάρβαρο αλλά συνάμα και το πιο αληθινό πρόσωπό του φανερώνεται με την καταστολή κάθε αντίστασης, κάθε απειλής που κυοφορείται μέσα του.



Ας τελειώνουμε με τα ηλίθια επιχειρήματα που πλαισιώνουν τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την πάταξη της -εξωσυστημικής- βίας. Όποιος δηλώνει τόσο κατηγορηματικά πως είναι κατά της βίας, απλά λέει ψέμματα στους άλλους και στον εαυτό του.


Η βία είναι βασικό συστατικό αυτού του κόσμου.


Εντοπίζεται στην αντίληψη μας για το χώρο που ορίζεται από τα σύνορα ανάμεσα στα σπίτια και τις γειτονιές μας τα οποία διαμορφώνουν ένα ελεγχόμενο και προβλέψιμο περιβάλλον. Χαρακτηρίζει τους ρυθμούς της καθημερινότητας μέσω του τεμαχισμού του χρόνου και της πώλησής του σε όσους απολαμβάνουν την οικονομική υπεροχή.
Διέπει τις σχέσεις, διαμέσω των διαχωρισμών και της άκριτης αφομοίωσης τους που οδηγούν στη διαίρεση των ανθρώπων. Η πιο βάναυση έκφανση της όμως είναι η ρητορική εκλογίκευση των παραπάνω που γίνονται με την πρόφαση κάποιας ελευθερίας ενώ στην ουσία είναι τα ίδια μας τα δεσμά.


Κινούμαστε και εμείς επιθετικά, βίαια, χωρίς να ορίζει ολοκληρωτικά την ύπαρξή μας. Έχοντας γνώση των αντιφάσεών μας, στοχεύουμε στην υποκρισία που φαίνεται να είναι το μόνο που κρατά τις ισορροπίες σ'αυτό το κοινωνικό πεδίο. Γνωρίζουμε πως οι επιλογές που κάνουμε θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό, το υπόλοιπο των ζωών μας. Γι' αυτό και δεν δρούμε απερίσκεπτα. Οι πιθανές συνέπειες δεν δρουν αποθαρρυντικά στη δράση μας. Οι επιλογές μας βασίζονται στη συνείδηση και τα βιώματα μας, έχουν βάση πραγματική.


Ανακαλύπτοντας ανθρώπους που έχουν κάνει τις ίδιες επιλογές με εμάς ανακαλύπτουμε συντρόφους. Με αφετηρία τις κοινές μας επιθυμίες καταρρίπτουμε τα εξουσιαστικά μυθεύματα περι εγκληματικών οργανώσεων μανιακών και γινόμαστε κομμάτι της “διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης” που απαρτίζεται από εξεγερμένες ατομικότητες.


Έτσι αποφασίσαμε να ασκήσουμε τη δική μας διπλωματία, πυρπολώντας 5 οχήματα του διπλωματικού σώματος τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.


Αφιερώνουμε έτσι την επίθεσή μας αυτή σ'όλους τους Χιλιανούς συντρόφους που από τις 14 Αυγούστου δέχονται την επίθεση του Χιλιανού κράτους (αυτή τη στιγμή 8 από αυτούς κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας ενώ οι υπόλοιποι 6 είναι προσωρινά ελύθεροι με περιοριστικούς όρους) , όπως και στους συντρόφους που διώκονται για την υπόθεση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς (στις 31/8 πραγματοποιείται συμβούλιο εφετών για να αποφασιστεί η συνέχιση ή μη της προφυλάκισης των Π. Μασούρα και Χ. Χατζιμηχελάκη)


Επιλέξαμε αυτό τον τρόπο κι αυτή τη χρονική περίοδο θέλοντας να ορίσουμε το δικό μας πεδίο σύγκρουσης, έξω από τη συγκυρία της ΔΕΘ και του φεστιβάλ καταστολής του Υπουργείου Προ.Πο. σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς, που θα λάβει μέρος στους δρόμους της πόλης. Θεωρούμε πως εκρήξεις συλλογικού αυθόρμητου, όσο χρήσιμες και να ναι, είναι στρατηγικά λάθος να εφαρμόζονται σε πεδία σύγκρουσης κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των κατασταλτικών μηχανισμών. Πιστεύουμε πως σε τέτοιες μαζικές πορείες το στοίχημα είναι η οργάνωση -απο πριν και όχι επί τόπου- τόσο της άμυνας οσο και της επίθεσης ωστε να γίνει εφικτή η σύγκρουση σε πραγματικό χρόνο και με αντεστραμένους -υπέρ μας αυτή τη φορά- όρους.


Διπλωματικό Σώμα Εμπρηστών
(Για την όξυνση της διεθνιστικής αλληλεγγύης)
πηγή:intymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου