Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ 19χρονος ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΕΛΑ ΜΩΡΕ, ΕΝΑ ΤΣΙΓΓΑΝΑΚΙ ΗΤΑΝ.
«Υπάρχει ένα Δυσάρεστο νέο και ένα Ευχάριστο νέο. Ποιο θέλεις να σου πω πρώτο»;
Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσαν να παίξουν οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας Βενιζέλος και Μπεγλίτης σήμερα το πρωί όταν έφτασαν τα νέα της απώλειας ενός ακόμη νέου παιδιού στον Ελληνικό Στρατό.
Ο Βενιζέλος αποφάσισε να ακούσει πρώτα το Δυσάρεστο νέο, που αναφέρονταν στον απαγχονισμό του 19χρονου στο 601 Τ.Π. στο Κιλκίς.
Φανερά στενοχωρημένος, φορτισμένος συναισθηματικά καθώς εκλογές έρχονται, το ΠΑΣΟΚ πέφτει και οι πολιτικοί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ γίνονται παντού δεκτοί με γιούχα, ανασχηματισμός συζητιέται και του ίδιου πεθαίνουν οι φαντάροι και οι μόνιμοι ο ένας μετά τον άλλο, κάλεσε τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ και τον διέταξε να κάνει copy paste την τελευταία ανακοίνωση για την απώλεια του 19χρονου φαντάρου στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου, να αλλάξει το όνομα του θύματος και να την στείλει στους δημοσιογράφους!
Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι στις 25 Αυγούστου 2010
και ώρα 04.40, ένας 19χρονος στρατιώτης Πεζικού, ο οποίος υπηρετούσε σε μονάδα του Κιλκίς, βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του στρατοπέδου.
Για τα αίτια του θανάτου διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Ο υπουργός Άμυνας Ευ.Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Π.Μπεγλίτης και ο Αρχηγός ΓΕΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.
Και μετά, με βαριά καρδιά ζήτησε να μάθει το ευχάριστο νέο.
Αφού το άκουσε, το πρόσωπο του έλαμψε.
Αμέσως μετά, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, γνωστοί και ως «ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου» άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο τους δημοσιογράφους και να μεταδίδουν τα νέα:
«Έλα μωρέ, ένα 19χρονο τσιγγανάκι ήταν που μάλωσε με την γκόμενα για ένα εξώγαμο».
Άλλη πηγή, σε ρόλο χαλασμένου τηλέφωνου αναμετέδιδε ότι «ο μικρός ήταν Γιωτάς, παιδί εξαμελούς οικογένειας, μικροπαντρεμένος, που η γκόμενα του φόρτωσε ένα παιδί. Όλο το απόγευμα τους άκουγαν να μαλώνουν στο τηλέφωνο, βρήκαμε και μηνύματα στο κινητό του θύματος. Δεν άντεξε, έβγαλε τα κορδόνια του και αυτοκτόνησε»!
Μην φρίττετε, μην αγανακτείτε με τους σκληρόπετσους των Ενόπλων Δυνάμεων.
Απλώς αποκαλύπτετε για μια ακόμη φορά ότι η μόνη τους έννοια είναι να ξεφορτωθούν τις ευθύνες και «να τα ρίξουν στην γκόμενα».
Με αυτό τον τρόπο όμως φανερώνουν την πραγματική ουσία του Στρατού.
Ενός απάνθρωπου μηχανισμού που συντρίβει νέους ανθρώπους.
Που κυριαρχεί ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός.
Αλήθεια, αφού ακούγατε το παλικάρι να είναι εκτός εαυτού γιατί δεν κάνατε τίποτε;
Που είναι οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι γραμμές Ψυχολογικής Υποστήριξης;
Γιατί κανένας δεν έκανε τίποτε;
Γιατί κανένας δεν στήριξε, δεν στάθηκε δίπλα στον 19χρονο;
Θα πείτε «μα και για αυτό φταίει ο στρατός»;
Ναι, κυρίως για αυτό. Γιατί ξεριζώνει τους νέους από το κοινωνικό τους περιβάλλον, τους απομακρύνει από τα διακυβεύματα της προηγούμενης ζωής τους για να τους εκμεταλλευτεί εργατικά και να τους κάνει πολεμιστές του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Κάνοντάς τους ευάλωτους σε κάθε πρόβλημα της κοινωνικής ζωής που προχωρά και για αυτούς, χωρίς όμως αυτοί να είναι εκεί για να δώσουν λύση.
Τώρα, αν είσαι Τσιγγάνος, Γύφτος (τα λέμε καλά ανώνυμη πηγή του Πενταγώνου;), ε τότε, ακόμα χειρότερα.
Εξάλλου, κανένας «ευρωλυγούρης» δεν μπορεί να κατηγορήσει το ελληνικό αστικό κατεστημένο για «έλλειμμα ευρωπαϊσμού» στον τομέα της αντιμετώπισης μεταναστών-αθίγγανων: το πραγματικό, αποκρουστικό, ρατσιστικό και αυταρχικό πρόσωπο της Ενωμένης Ευρώπης είναι ο Σαρκοζί των άγριων, απάνθρωπων Πογκρόμ, ο Παπανδρέου και ο Χρυσοχοίδης, ο Μπερλουσκόνι και ο Κάμερον, κεντροδεξιοί και κεντροαριστεροί διαχειριστές του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.
Εμείς παρ' όλα αυτά θα κάνουμε δώρο στους Υπουργούς Βενιζέλο και Μπεγλίτη, ένα παλιό και πάντα χρήσιμο, παιδικό παιχνίδι: ένα αριθμητήριο.
'Έχουμε και λέμε λοιπόν: δύο νεκροί πιλότοι ενός άχρηστου ελικοπτέρου Απάτσι, δύο νεοσύλλεκτοι στην Κόρινθο εξαιτίας εικονικών εξετάσεων και των συνθηκών, ένας απαγχονισμένος στο Κιλκίς. Και πάει λέγοντας;
Θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου