Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Υπηρεσία τηλεφωνικών κλήσεων από τη Google

Η Google ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων μέσα από το Gmail.
Η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα κλήσεων σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα για τους χρήστες που έχουν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Gmail, με τις κλήσεις να είναι δωρεάν για ΗΠΑ και Καναδά μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για Βρετανία, Γαλλία, Κίνα και Γερμανία το κόστος θα είναι 2 σέντς ανά λεπτό.
«Είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί θα δοθεί η δυνατότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Gmail να κάνουν κλήσεις χαμηλού κόστους με υψηλή ποιότητα» δήλωσε ο Κρέγκ Γουόκερ, product manager της Google. Το νέο προϊόν θα εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της σελίδας του Gmail, μέσα στο παράθυρο με τις επαφές του χρήστη. Επιλέγοντας το σχετικό εικονίδιο, θα εμφανίζεται ένα τηλεφωνικό πληκτρολόγιο στην οθόνη που θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της κλήσης.
Στην αγορά της τηλεφωνίας μέσω Ίντερνετ, η Skype θεωρείται αυτή τη στιγμή ο σημαντικότερος παίκτης, με 560 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, 124 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Skype τουλάχιστον μια φορά το μήνα, ενώ 8,1 εκατομμύρια είναι συνδρομητές, ενώ σκοπεύει να καταθέσει αίτηση εισόδου στο χρηματιστήριο μέχρι το τέλος του έτους.
«Το Skype είναι μια πολύ γνωστή εταιρεία στο χώρο και δεν έχει ακόμη ιδιαίτερο λόγο να ανησυχεί», επεσήμανε ο Τομ Κράζιτ, συντάκτης τεχνολογίας στο Cnet. «Όταν βέβαια η Google αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτό που κάνεις σίγουρα υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν κάνουν μισά πράγματα και θέλουν να παρουσιάζουν ολοκληρωμένα και καινοτόμα προϊόντα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είσαι καταδικασμένος».
Στα πλεονεκτήματα του Skype, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι ότι η υπηρεσία της Google δεν θα λειτουργεί σε κινητά τηλέφωνα. Προς το παρόν πάντως, η τελευταία βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορα πανεπιστήμια και αεροδρόμια για την εγκατάσταση ειδικών τηλεφωνικών θαλάμων που θα χρησιμοποιούνται για κλήσεις με την υπηρεσία.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου