Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Διάθεση συνεργασίας με την Ινδία από τη RIM

Η Research In Motion δήλωσε την πρόθεση της να συνεργαστεί με τις ινδικές αρχές και να υποστηρίξει την ανάγκη της χώρας για «νόμιμη πρόσβαση» σε κρυπτογραφημένες υπηρεσίες.
Η RIM και η ινδική κυβέρνηση βρίσκονται σε συνομιλίες λίγες μόνο ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας που έχει θέσει η χώρα για την 31η Αυγούστου, όταν και θα εφαρμοστεί η απαγόρευση των συσκευών BlackBerry. Η Ινδία θέλει να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις υπηρεσίες e-mail και instant messaging που κρυπτογραφούνται από την εταιρεία.
Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει προσφερθεί να είναι επικεφαλής ενός φόρουμ που θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη νόμιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ινδίας. Σημείωσε ακόμη ότι το φόρουμ, που θα περιλαμβάνει και τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, θα συνεργαστεί με την ινδική κυβέρνηση για την ανάπτυξη «πολιτικών και διαδικασιών που θα στοχεύουν στη σωστή χρήση των τεχνολογιών κρυπτογράφησης».
Η Ινδία, μαζί με αρκετές ακόμη χώρες, θεωρεί ότι τα BlackBerry και η δομή της συσκευής συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Η χώρα φοβάται ότι η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις για την επανάληψη επιθέσεων όπως αυτή στο Μουμπάι, που άφησε πίσω της 166 νεκρούς.
Τα BlackBerry κρυπτογραφούν αυτόματα τα μηνύματα και τα στέλνουν σε servers στον Καναδά και σε άλλες χώρες. Οι αρχές θέλουν πρόσβαση τόσο στα μηνύματα αυτά όσο και στο «κλειδί» κρυπτογράφησης για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και παράνομη δραστηριότητα.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου