Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Δυσοίωνες οι προβλέψεις του Economist για τη χώρα μας

Τα χειρότερα προβλέπονται για την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, ως συνέπεια του Μνημονίου και του σκληρού προγράμματος λιτότητας που ήδη εφαρμόζεται. Εκτόξευση της ανεργίας, ύφεση που θα φθάσει το 4,8% και δραματική μείωση των κρατικών εσόδων «βλέπουν» οι αναλυτές του Economist για την Ελλάδα. Οι προβλέψεις είναι πιο δυσοίωνες από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες η μείωση του ΑΕΠ θα «κλείδωνε» για φέτος στο 4%. Αναφερόμενο στην ανεργία, το Economist σχολιάζει το υψηλό ποσοστό του 11,7% κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς και κάνει λόγο για εφιαλτικά σενάρια με την ανεργία να αγγίζει το 20% έως το τέλος του 2011.
Επισημαίνεται, επίσης, πως η φετινή χρονιά υπήρξε πολύ δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς αναμένεται η μείωση των εσόδων να κυμανθεί γύρω στο 10%.
Το οικονομικό περιοδικό, τέλος, “στέκεται” και στο επίμαχο ζήτημα του πληθωρισμού, εκτιμώντας πως για το 2010 θα “κλείσει” στο 3,9%.
Χαρακτηριστικά, μάλιστα, σημειώνεται πως “μόλις οι Έλληνες επιστρέψουν από τις παραλίες στις εργασίες τους το Σεπτέμβριο, θα νιώσουν τον πραγματικό πόνο από τα μέτρα λιτότητας και την ύφεση.
πηγή:zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου