Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Διαφημίσεις της Google σε δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα!

Η DirectTV, υπηρεσία δορυφορικής τηλεόρασης ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Google στην προβολή διαφημίσεων στα προγράμματα της, δημιουργώντας έτσι μια τεράστια βάση 18,7 εκατομμυρίων αμερικανικών νοικοκυριών που θα βλέπουν διαφημίσεις της Google.
“Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία με τη Google και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την κοινή μας πορεία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της DirectTV, Ρόμπ Ριόρνταν. Η συνεργασία πραγματοποιείται την ώρα που η Google επιδιώκει να επεκτείνει τις δραστηριότητες πέρα από το περιβάλλον των υπολογιστών, με μια φιλόδοξη νέα υπηρεσία που θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνδυάζουν την παρακολούθηση τηλεόρασης με την πλοήγηση στο Ίντερνετ.
Η λεγόμενη «Google TV», που αναπτύσσεται σε συνεργασία με τεχνολογικές εταιρείες κολοσσούς όπως η Sony, η Intel και η Logitech, επιδιώκει τη σύγκλιση της ελευθερίας που χαρακτηρίζει το διαδικτυακό περιεχόμενο με το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ιθύνοντες της Google εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η τηλεοπτική πλατφόρμα θα επιτύχει εκεί που παρόμοια εγχειρήματα, όπως η Apple TV, δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν.
Η Google TV, που στηρίζεται στο λειτουργικό Android και τον browser Chrome, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τηλεοράσεις με δυνατότητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που θα κυκλοφορήσουν από τη Sony, ή αποκωδικοποιητές της Logitech που αναδρομολογούν διαδικτυακό περιεχόμενο στον τηλεοπτικό δέκτη.
Η Sony και η Logitech έχουν δηλώσει ότι οι συσκευές και οι αποκωδικοποιητές θα είναι διαθέσιμοι στις ΗΠΑ λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ στον υπόλοιπο κόσμο αναμένονται στις αρχές του 2011.
Αρχικά, η διαφήμιση που θα «σερβίρει» η Google θα είναι η ίδια με αυτή που προβάλλεται στο Διαδίκτυο, ωστόσο η εταιρεία αναζητά τρόπους για να προσαρμόσει τις διαφημίσεις στη νέα πλατφόρμα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια εταιρεία επιδιώκει τη σύγκλιση της τηλεόρασης με το Ίντερνετ, ενώ μια σειρά κατασκευαστών ηλεκτρονικών προσφέρουν τηλεοράσεις με δυνατότητες σύνδεσης στο Ίντερνετ. Η Yahoo πραγματοποίησε τα δικά της βήματα στο χώρο συνεργαζόμενη με εταιρείες μεταξύ των οποίων η Sony, η Samsung, η Vizio και η LG, με σκοπό την ανάπτυξη λογισμικού θα επιτρέπει την απευθείας σύνδεση των τηλεθεατών με ιστοσελίδες του Διαδικτύου.
πηγή:www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου