Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πανσέληνος με μουσική στη Θέρμη (24/8)

Συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Φράγμα της Θέρμης
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Ώρα έναρξης 21.30. Πληροφορίες: Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης 2310 463423.
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης, ένα ορεινό χωριό σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του Ψηλορείτη. Το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργης Δραμουντάνης.
Από μικρό παιδί ήθελε να γίνει ζωγράφος. Με την ζωγραφική θα ασχοληθεί ως το 1979 την χρονιά που τον ανακάλυψε ο Μάνος Χατζιδάκις σε ένα ταξίδι του στ' Ανώγεια. Τον άκουσε να παίζει μαντολίνο ένα βράδυ και να τραγουδά με μια παρέα φίλων. Θα τον καλέσει κοντά του και θα τον οδηγήσει στο τραγούδι, έναν ακόμη ταλαντούχο νέο, ανάμεσα σε πολλούς άλλους που ο μεγάλος μας συνθέτης ανέδειξε. «Εκείνος μου έδειξε να ζωγραφίζω με την μουσική και το τραγούδι, λέει ο Λουδοβίκος για τον Μάνο .Χατζιδάκι. Μουσικό σκολειό μου υπήρξαν τ' Ανώγεια. Εκεί έμαθα να παίζω μαντολίνο από μικρός, εκεί έμαθα μουσική ακούγοντας τους παλιότερους να παίζουν λύρα και να τραγουδάνε μαντινάδες
‘'Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων είναι ο αρωματισμός των άστρων που ευωδιάζει λυτρωτικά την ατέρμονη ανθρώπινη περιπέτεια.
Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων είναι ηχείο του σύμπαντος, πομπός και δέκτης, αποθησαυριστής, μεταδότης και προπάντων, μέγας αλχημιστής των ευαισθησιών του λαού μας.
Υπερασπιζόμενος ότι ‘'η αγάπη δεν είναι η περιγραφή της, αλλά το βαθιά εντός μας ταξίδι'', μας ξεδιπλώνει το παράπονο και μας λυτρώνει, δημιουργώντας μια σχέση μαγική με το κοινότου.
Οι του ελληνικού αισθήματος και των υψηλών ευαισθησιώνΈλληνες, του οφείλουμε πολλά, εμείς οι Κρήτες τα μέγιστα.''
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙΛΟΓΟΥ
ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ : Ώρες 2,00
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ :
Δραμουντάνης Γιώργης (Λουδοβίκος τωνΑνωγείων)/ Μαντολίνο τραγούδι
Αναματερού Μαρία - τραγούδι
Χατζησταύρου Αριστείδης/ Κιθάρα
Δραμουντάνης Βασίλης/ Ούτι-Μαντολίνο
Κοντογιάννης Γιώργης/ Λύρα- Κρουστά
Μαυρογενίδου Σοφία/ Φλάουτο


Η δισκογραφική δουλειά του Λουδοβίκου : * Μοιρολόγια * Ο έρωτας στην Κρήτη είναι μελαγχολικός * Ο Χαΐνης * Το Μεϊντάνι * Χαρματούσα * Πύλη της άμμου * Το όχι αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά του ναι * Τέσσερις δρόμοι για τον Ερωτόκριτο * ¶νοιξα μανταρίνι και σε θυμήθηκα * Η Γιορτή των ανέμων * Μπίτ-Παζάρ * Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά * Ποια Πάθη Από Τον Έρωντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου