Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Κυνήγι θησαυρού στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη

Ενα ιδιότυπο παιχνίδι με το χρόνο που αναδεικνύει όμορφες γωνιές της Θεσσαλονίκης και συνάμα αναδεικνύεται μέσα από το διαδίκτυο. Ο λόγος για τη νέα δημιουργία του Θεσσαλονικιού εικαστικού, φωτογράφου και κινηματογραφιστή Χάρη Πάλλα. Πρόκειται για μία διαδικτυακή σειρά, η οποία γυρίζεται εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη και «φορτώνεται» κομμάτι κομμάτι τις τελευταίες μέρες κάθε μήνα του 2010 στο Υou Tube.

«Ξεκίνησα την ταινία τον Ιανουάριο του 2010, με στόχο να γράφω, να γυρίζω και να ανεβάζω στο YouΤube ένα μέρος της κάθε μήνα μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 οπότε θα ολοκληρωθεί. H αρχική ιδέα ήταν αφενός να γυρίζεται και να έχει θέμα τη Θεσσαλονίκη, αφετέρου να αποτυπώνει το νυχτερινό πρόσωπο της πόλης», τονίζει στον «ΑτΚ» ο Χάρης Πάλλας, ο οποίος δεν έχει από την αρχή αποφασίσει την εξέλιξη της υπόθεσης του έργου, αλλά «αφήνεται» κατά κάποιον τρόπο να τον οδηγήσει η ίδια η ιστορία.

Η πλοκή
Ο τίτλος της ταινίας «1/12 by night» αναφέρεται σαφώς στο στοιχείο του χρόνου, που παίζει ιδιαίτερο ρόλο στην όλη δυναμική της σύλληψης. Ετσι το κάθε φιλμάκι, το οποίο διαρκεί πέντε με εφτά λεπτά, περιλαμβάνει το ένα δωδέκατο της συνολικής ταινίας που θα προκύψει, ενώ παράλληλα έχει γυριστεί στον έναν από τους 12 μήνες κάθε φορά. Ο δημιουργός, εδώ, «παίζει» με την έννοια του χρόνου, καθώς η εναλλαγή των εποχών διαφαίνεται μοιραία στην ταινία -ούτως ή άλλως κυρίως περιλαμβάνει εξωτερικά πλάνα- αλλά από την άλλη, ο πρωταγωνιστής του Πάλλα βιώνει μία περιπέτεια που διαρκεί μόλις μία νύχτα.
Ολα ξεκινούν όταν ο ήρωάς μας -τον οποίον ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Ταξιδαρίδης- λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο ένα παράξενο μήνυμα από κάποιον άγνωστο, ενώ βρίσκεται στην Ανω Πόλη. Δεν προλαβαίνει καλά καλά να σκεφτεί τι μπορεί να σημαίνει αυτό και ένα τρένο περνά ξυστά δίπλα του! Αυτό σηματοδοτεί την αφετηρία μίας προσωπικής αναζήτησης και περιπέτειας, αλλά ταυτόχρονα και μιας παράξενης περιπλάνησης στη νυχτερινή Θεσσαλονίκη, η οποία μοιάζει με κυνήγι θησαυρού και θα μπορούσε να περιγραφεί και ως ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Η συνέχεια επί της οθόνης του υπολογιστή...
πηγή:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου