Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Θεσσαλονίκη:Ο Σεπτέμβριος των συναυλιών

Αυτός ο Σεπτέμβριος δεν είναι σίγουρο αν θα φέρει βροχή, μουσική όμως θα φέρει. Μία σειρά από μεγάλα ονόματα, τόσο της διεθνούς όσο και της εγχώριας σκηνής, ετοιμάζονται να καταφθάσουν στα υπαίθρια θέατρα της Θεσσαλονίκης όσο ακόμη ο καλός καιρός κρατάει, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.
Η πρώτη μεγάλη συναυλία του Ντέμη Ρούσσου στην Ελλάδα έπειτα από 37 χρόνια δόθηκε τον Ιούνιο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο. Ο διεθνούς φήμης Ελληνας καλλιτέχνης με τη 40χρονη καριέρα, που μεταφράζεται σε πωλήσεις πάνω από 50.000.000 άλμπουμ, επιστρέφει στα πάτρια εδάφη για να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Γης, στις 6 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του με τίτλο «Being Demis», ο Ντέμης Ρούσσος παρουσιάζει τα τραγούδια από το σύνολο της καριέρας του μέχρι και το καινούργιο άλμπουμ του. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσει είναι και τα: «Rain and Tears», «Goodbye my love, goodbye», «For ever and ever».
Στις 10 Σεπτεμβρίου το δρόμο για το Θέατρο Γης θα πάρουν οι «Placebo», το ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα συγκρότημα που συνδυάζει alternative rock, post punk και electronica. Ευκαιρία για τους φαν τους να απολαύσουν παλιές επιτυχίες τους αλλά και κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ τους «Battle for the sun» («Δημήτρια»).
Στις 13 Σεπτεμβρίου και πάλι στο Θέατρο Γης τη σκυτάλη θα πάρει η Εμα Σάπλιν, η Γαλλίδα ερμηνεύτρια που επιχειρεί να φέρει κοντά την όπερα με την ποπ. Στο ενεργητικό της έχει να επιδείξει την επιτυχία του «Spente le stelle», τις πωλήσεις του δίσκου «Carmine Meo», που έφτασε τα 1.500.000 αντίτυπα και το «Macadam Flower» που κυκλοφόρησε το 2009 («Δημήτρια»).
Στις 18 Σεπτεμβρίου η ατζέντα έχει δύο ραντεβού: ατο ΠΑΟΚ Sports Arena θα δώσουν συναυλία οι «Prodigy», οι γκουρού της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, που θα παρουσιάσουν επί σκηνής μία περιπλάνηση σε κομμάτια - σταθμούς της καριέρας τους, όπως τα «Smack My Bitch Up», «Breathe», «Voodoo People» και «Warrior’s Dance» («Δημήτρια»). Την ίδια μέρα, στο Principal Theatre θα εμφανιστούν οι «Tindersticks», που επισκέπτονται σταθερά τα τελευταία χρόνια τη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν αποκτήσει πιστό κοινό.
Το διήμερο 17 και 18 Σεπτεμβρίου επιφυλάσσει άλλο ένα μουσικό γεγονός, το Φεστιβάλ «Reworks», που θα φιλοξενηθεί στη «Βίλκα».
Ελληνική σκηνή
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έρχεται στη Θεσσαλονίκη, σε έναν από τους τελευταίους σταθμούς της καλοκαιρινής περιοδείας του, στις 3 Σεπτεμβρίου, στη Μονή Λαζαριστών. Ο ερμηνευτής και δημιουργός, μετά τις παραστάσεις που έδωσε στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» με το σύνολο «Εν Φωναίς» και τις συναυλίες με έργα του για ορχήστρα και χορωδία που έδωσε στην Αγία Πετρούπολη και τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Λίγες μέρες αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, δίνει συναυλία στο Θέατρο Γης ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με το πολυτραγουδισμένο φέτος κομμάτι του «Το καλοκαίρι μου». Ο καλλιτέχνης επρόκειτο να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη στο ξεκίνημα της περιοδείας του, είχε όμως αναγκαστεί να αναβάλει τότε τη συναυλία λόγω βροχής.
«Κι η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα» είναι ο τίτλος της συναυλίας με τραγούδια του Γιώργου Σταυριανού, με τους Μανώλη Μητσιά και Παντελή Θαλασσινό, που θα δοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών («Δημήτρια»). Απαγγέλλει η Κάτια Δανδουλάκη
Και δύο φθινοπωρινές βραδιές στο Θέατρο Κήπου: Στις 18 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία (1910-1975) με μελοποιημένα ποιήματα που ερμηνεύουν οι Δημήτρης Νικολούδης, Μαρία Φωτίου και Γιάννης Τσολακίδης και στις 19 Σεπτεμβρίου σειρά έχει η βραδιά με τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή με τον Ανδρέα Καρακότα («Δημήτρια»).
πηγή:agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου