Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Καίγεται ένα από τα τελευταία δάση της Κασσάνδρας!

Οι εγκληματίες εμπρηστές βάλθηκαν να αποτελειώσουν και το τελευταίο ίχνος πρασίνου στην πάλαι ποτέ καταπράσινη Κασσάνδρα. Το οργανωμένο σχέδιο ξεκίνησε πριν από μία δεκαετία από το πυκνό πευκοδάσος της Αγίας Παρασκευής και συνεχίστηκε με το κάψιμο ολόκληρου του δάσους από τη μύτη του ποδιού μέχρι το Πολύχρονο. Είχαν απομείνει τα δάση στην περιοχή Κασσάνδρεια-Φούρκα-Κασσανδρινό, Σάνη και Άθυτο-Φώκαια. Το τελευταίο δείχνει να αποτελεί παρελθόν. Η φωτιά καίει σε περιοχή με πυκνή βλάστηση εδώ και 1μιση ώρα.
Πρώτος και καλύτερος εμπρηστής το ελληνικό κράτος. Οι καταπατητές χτίζουν ανενόχλητοι στα καμμένα. Αν κανένας δεν μπορούσε να χτίσει σε καμένες περιοχές και εκτάσεις, κανένας δε θα έμπαινε στον κόπο να βάλει φωτιά. Τόσο απλά και συνάμα τόσο τραγικά τα πράγματα.
Μόνο οι πολίτες και οι πρωτοβουλίες σε επίπεδο γειτονιών και δημοτικών διαμερισμάτων μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι τελείως ανούσιες αν δεν εστιάσουν σε πολιτικά διακυβεύματα και αναλωθούν στην πασαρέλα υποψηφίων και στην απλή εναλλαγή προσώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ανακυκλώνονται στις ίδιες θέσεις αφού είναι επαγγελματίες πολιτικάντηδες-τρύπιοι τενεκέδες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου