Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Έγγραφο της CIA θα δημοσιεύσει η WikiLeaks

Η ιστοσελίδα WikiLeaks, η οποία δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημοσιοποιήσει σήμερα έγγραφο της CIA.
Ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Τζούλιαν Ασάνγκε κατηγορείται από δύο γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση στη Σουηδία, όπου πέρασε τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Οι σουηδικές αρχές ερευνούν τις κατηγορίες και σύντομα θα αποφασίσουν αν θα καλέσουν τον Ασάνγκε σε απολογία.
Η ιστοσελίδα ανέφερε σε σύντομο μήνυμα στο Twitter με χθεσινή ημερομηνία: «Η WikiLeaks θα δημοσιοποιήσει αύριο έγγραφα της CIA». Ο Ασάνγκε έχει δηλώσει μέσω Twitter ότι είναι αθώος.
Την Κυριακή είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι έλαβε προειδοποίηση από την αυστραλιανή υπηρεσία αντικατασκοπείας για σχέδιο δυσφήμισης της Wikileaks καθώς προετοιμάζει νέες αποκαλύψεις.
Οι σουηδικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του Ασάνγκε, ο οποίος είναι αυστραλός πολίτης, και εθεωρείτο ύποπτος για βιασμό, προτού το αποσύρει ξαφνικά το Σάββατο.
πηγή: καθημερινη με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου