Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μη μου τα μπάνια τάραττε....

Καλοκαιράκι, λες θα πάω ταξιδάκι, θάλασσα, θα αράξω, θα ηρεμήσω.. Έλα όμως που δε μας αφήνουν!

  • Πού είναι ο Ανδρέας να προστατέψει "τα μπάνια του λαού" (και καμιά κοινωνική κατάκτηση και τα προσχήματα του σοσιαλισμού, αλλά αυτά είναι άλλη κουβέντα);!
  • Σκότωσαν το troktiko και εμφανίστηκαν κάπηλοι. Παρόμοια ονόματα, ίδιο στήσιμο, χρώματα και θεματολογία. Μυρίστηκαν ψητό και βγήκαν να καπαρώσουν διαφημίσεις. Τενεκέδες..
  • Οι φορτηγατζήδες, οι επαγγελματίες, οι μηχανικοί, οι φαρμακοποιοί, οι συμβολαιογράφοι, οι δικηγόροι αντιδρούν για το ότι ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα. Οι αγρότες για το ότι διαμαρτύρονται οι φορτηγατζήδες, οι τουριστικοί πράκτορες για τις απεργίες γενικώς, και πάει λέγοντας. Δίκαιες και άδικες, δυναμικές και συμβολικές, όλες οι μορφές διαμαρτυρίας και αντίδρασης είναι σεβαστές, μόνο και μόνο για το γεγονός ότι κάποια στιγμή όλοι αντιδράσαμε ή θα χρειαστεί να αντιδράσουμε, και θα θέλουμε κάποια κατανόηση. Διότι η κατανόηση είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Ξέρετε γιατί ηττάται ο καθένας χωριστά στις διεκδικήσεις του; Διότι αντιλαμβάνονται τα προβλήματα με όρους συντεχνίας και στενού συμφέροντος, άρα και βραχυπρόθεσμα. Ο εργάτης, ο τεχνίτης, ο επιστήμονας, ο δικηγόρος, ο φαρμακοποιός και ο φορτηγατζής, οι οποίοι δεν κατέχουν μέσα παραγωγής (γη, κεφάλαιο, εργάτες), ανήκουν ευρύτερα στην εργατική τάξη, και το συμφέρον τους για μη συγκέντρωση κεφαλαίου στους λίγους έπρεπε να τους ενώνει. Αλλά αυτοί στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλο διευκολύνοντας έτι περαιτέρω το κεφάλαιο. Τα κομματοποιημένα εργατικά σωματεία και τα συντεχνιακά κλαδικά είναι οι χειρότεροι υπηρέτες των μακροπρόθεσμων και σημαντικότερων συμφερόντων των εργαζομένων.
  • Πλησιάζουν οι τοπικές εκλογές. Περιμένουμε να μετρήσουμε πόσα ακομμάτιστα σχήματα θα εκλεγούν. Ακομμάτιστα και ακηδεμόνευτα από κάθε λογής συμφέροντα. Αλλά τα κόμματα δεν είναι αφελείς μηχανισμοί. Όπου εκλεγεί κάποιος αχρωμάτιστος θα σπεύσουν με τις πράσινες (προς το λαχανί), μπλε (προς το μαύρο), κόκκινο, τρικολόρ και δε συμμαζεύεται να τους "βρωμίσουν".

Όλα τα παραπάνω είναι απορίας άξιο το πώς θα εξελιχθούν. Θα το δούμε.. Σας παρακαλώ, άλλη μια βουτιά μέχρι τότε.. Στη θάλασσα της ελπίδας!
Ιδού, ένας ακόμη τενεκές ξεγάνωτος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου